Otvorenje izložbe p.s. Pokreni solidarnost! u Rijeci

Large_lets_replay_poster_1

 Centar za mirovne studije poziva na otvorenje izložbe p.s. Pokreni solidarnost! u ponedjeljak 11. travnja u 18 sati, u halu Exportdrva (Grobnička riva, Rijeka).

Izložba “p.s. Pokreni solidarnost!” koja će biti otvorena od 11. travnja do 15. svibnja prikazuje fotografije koje tematiziraju pitanja klimatskih promjena, mentalnog zdravlja mladih, migracija, društvene nejednakosti, prava žena, diskriminacije i međugeneracijske solidarnosti, a koje su učenici i učenice u sklopu projekta  p.s. Pokreni solidarnost - Build European Solidarity Today, obrađivali tijekom prošle i ove školske godine. Fotografije su izabrani radovi fotografa i fotografkinja iz Poljske, Španjolske, Hrvatske, Italije, Francuske i Slovenije.

U sklopu otvorenja održat će se diskusija na temu solidarnosti u odgojno-obrazovnom sustavu s predstavnicama škola i organizacija civilnog društva.

 

PROGRAM:

 

18:00 - 19.00 Diskusija “Solidarnost između redaka - podržava li odgojno-obrazovni sustav izgradnju solidarnog društva?”

Panelistice:

  • Helena de Karina (Prva riječka hrvatska gimnazija)
  • Iva Baraba (OŠ Podmurvice)
  • Maša Cek (Udruga Delta)

Moderatorica: Lana Jurman (Centar za mirovne studije)

 

19:00 - 19:30 Otvorenje izložbe fotografija p.s. Pokreni solidarnost!/Exhibit solidarity!

Lana Jurman, Centar za mirovne studije

 

19:30 - 20:30 Neformalno druženje

 

Build European Solidarity Today (BEST) je Erasmus+ projekt.                               

Izložba p.s. Pokreni solidarnost! dio je Erasmus+ projekta Build European Solidarity Today (BEST), sufinancirana sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Postavljanje izložbe podržao je Odjel za odgoj i školstvo Grada Rijeke. Ova izložba izražava isključivo stajališta njenih autora i Europska komisija, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske te Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj ne mogu se smatrati odgovornima za njen sadržaj. 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.