Online panel rasprava: “Pristup obrazovanju – škola na daljinu, učenici na marginu”

Large_obrazovanje_u_fokusu_fb_drugi_panel

Sva djeca imaju pravo na obrazovanje, ali kako ga ostvariti?

Neka djeca su lošijoj poziciji od svojih vršnjaka zbog uvjeta života ili nedovoljnog poznavanja jezika, a sustav ne odgovara adekvatno na njihove probleme i potrebe te im ne omogućuje pristup obrazovanju. 

Kako da sustav ispuni svoju obavezu prema djeci i što se može promijeniti u planiranju obrazovnih politika i praksi?

Online panel rasprava “Pristup obrazovanju – škola na daljinu, učenici na marginu” koja će se održati u ponedjeljak 15. lipnja s početkom u 18 sati govori upravo o tim temama.

Drugi je to po redu panel u sklopu konferencije “Obrazovanje u fokusu”, koju GOOD inicijativa, u suradnji s ekspertima i suradnicima, već tradicionalno organizira povodom obilježavanja godišnjice održavanja prosvjeda „Hrvatska može bolje!“.

S obzirom na trenutne okolnosti uzrokovane COVID-19 krizom konferencija se ove godine održava online.

U sklopu panela “Pristup obrazovanju – škola na daljinu, učenici na marginu” razgovarat će se o problemima u dostupnosti obrazovanja te postojećim nejednakostima, a posebno problemima u pristupu i praćenju koji su za vrijeme online nastave pogodili neke i inače ugrožene skupine djece. To se posebno odnosi na onu djecu koja žive u nepovoljnim socio-ekonomskim uvjetima i djecu koja ne poznaju hrvatski jezik dovoljno dobro.

Na panelu će biti riječi i o tome što je potrebno napraviti kako bi se u većoj mjeri odnosno za svu djecu ostvarilo pravo na obrazovanje te koje promjene u sustavu su nužne. Također, što smo naučili za vrijeme nastave na daljinu kako druge krizne situacije u obrazovanju ne bi dovele do zapostavljanja neke djece. 

Na panelu sudjeluju:

Helenca Pirnat Dragičević, Pravobraniteljica za djecu

Siniša Senad Musić, Romska organizacija mladih Hrvatske

Anamaria Macanović, Are You Syrious?

Margareta Gregurović, Institut za migracije i narodnosti

Moderatorica: Lovorka Bačić, Centar za mirovne studije

Panel raspravu organizira Centar za mirovne studije, a moći će se pratiti putem društvenih mreža, gdje ćete moći i postaviti pitanja panelistima_cama.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.