Okrugli stol: Pristup visokom obrazovanju za osobe pod međunarodnom i privremenom zaštitom

Large_tjedni_izbjeglicama_fb

Udruge Borders:none i Centar za mirovne studije pozivaju vas na okrugli stol - Pristup visokom obrazovanju za osobe pod međunarodnom i privremenom zaštitom, koji će se u sklopu 9. Tjedana IZBJEGLICAma! održati u ponedjeljak 13.6. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u konferencijskoj dvorani na 2. katu knjižnice, od 13-15 sati.

Okrugli stol na kojem će gostovati izbjeglice i stručnjaci u području visokog obrazovanja, tematizirat će različite izazove s kojima se suočavaju osobe pod međunarodnom zaštitom koje pristupaju sustavu visokog obrazovanja.

Naglasak će biti i na pomacima koji su se dogodili u zadnjih godinu dana, nakon prošlogodišnjeg okruglog stola pod nazivom Izazovi u uključivanju u visoko obrazovanje za osobe pod međunarodnom zaštitom koji je održan u sklopu 8. Tjedana IZBJEGLICAma.

Naposljetku, bit će riječi i o upisima na fakultete izbjeglica koji su u Hrvatsku došli iz Ukrajine te novim mogućnostima koje su se otvorile za olakšanje pristupa visokom obrazovanju svim izbjeglicama u Hrvatskoj, zbog šireg i sveobuhvatnijeg angažmana i pristupu institucija i društva integracijskoj praksi koje su vidljive posljednja tri mjeseca.

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.