Izložba p.s. Pokreni solidarnost! u medijateci Francuskog instituta

Large_20220207_130416

Centar za mirovne studije poziva vas na izložbu p.s. Pokreni solidarnost!  od 10. do 21. veljače u prostoru Medijateke Francuskog instituta (Preradovićeva ul. 5) , koja je postavljena u suradnji s Francuskom ambasadom u Hrvatskoj u skolpu Noći ideja 2022.

Izložba prikazuje fotografije koje tematiziraju pitanja ženskih prava, klimatskih promjena, mentalnog zdravlja mladih, migracija, društvene nejednakosti, diskriminacije i međugeneracijske solidarnosti, a koje su učenici i učenice u sklopu projekta građanskog odgoja i obrazovanja, Build European Solidarity Today, obrađivali tijekom prošle i ove školske godine u školama diljem Hrvatske te u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Sloveniji i Poljskoj. 

Službeno otvorenje održat će se 10. veljače u 16 sati uz razgovor s idejnim začetnikom obrazovne akcije p.s. Pokreni solidarnost/ Jouons la Carte de la Fraternité, Philippeom Moscarolaom. 
Istog dana od 17 do 18 sati, održat će se rasprava o manifestacijama solidarnosti u Hrvatskoj danas.
Na di
skusiji na temu solidarnosti sudjelovat će predstavnici i predatvavnice civilnog društva u Hrvatskoj i institucija visokog obrazovanja:

- Dario ČepoKatedra za sociologiju, Pravni fakultet u Zagrebu

- Sabina Stipanec Grgić i Nadja Matešić - Udruga IKS, Petrinja

- Ivan Blažević - Udruga SOLIDARNA;

a razgovor će moderirati Lana Jurman iz Centra za mirovne studije.

Predstavljanje i razgovor možete pratiti online na ovom linku:  https://us02web.zoom.us/j/87192373193?pwd=eXdpQlNXRmZWdWN6NXdyRlY5b0JFdz09

  
Aktivnosti su organizirane u sklopu događaja pod nazivom „Nuit des idées“ (Noć ideja) čije se ovogodišnje izdanje održava pod naslovnom temom „(re)Construire ensemble“ ((iznova) Graditi zajedno). 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.