Prijavi se na mirovne studije!

Large_cms_web_banner_mirovni_studji_22

Centar za mirovne studije poziva sve zainteresirane da se prijave za 22. generaciju Mirovnih studija, obrazovnog programa otvorenog svima.

 

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja Centra za mirovne studije koji educira, motivira, osnažuje i povezuje ljude za rad na društvenoj promjeni. Mirovni studiji bave se razumijevanjem uzroka društvenih nepravdi, razvijanjem pristupa za otpor direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju te vizioniranjem i isprobavanjem pravednijih praksi i modela organiziranja. Program sudionike i sudionice ohrabruje da postanu aktivni nositelji promjena - kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju. Tijekom 22 godine rada, s približno 700 polaznika, program stvara istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za rad na društvenoj promjeni.

Program neformalnog obrazovanja se odvija od siječnja do lipnja kroz 130 sati predavanja, radionica i praktičnog rada. Omogućuje rad na osobnim vještinama potrebnim za suradnju, nudi analizu gorućih društvenih problema i upoznaje s praksama za njihovu transformaciju. 

Organiziran je kroz 3 modula i 7 programskih cjelina.

 

PROGRAMSKE CJELINE

I. VJEŠTINE SURADNJE

II. PRISTUPI/ANALIZE

ODRŽIVI RAZVOJ I EKONOMSKA PRAVDA

LJUDSKA SIGURNOST I MIGRACIJE

LJUDSKA PRAVA

FEMINIZAM, SPOL, ROD, SEKSUALNOST

RATNO I ANTIRATNO NASLJEĐE

III. PRAKSE ZA DRUŠTVENU PROMJENU

 

Tko su predavači?

Predavači na mirovnim studijima su praktičari i teoretičari sa znanjem i iskustvom u analizi društvenih problema, ali i organiziranju za njihovo rješavanje. Ima tu aktivistkinja i sociologa, politologa i pedagoga, odvjetnika i medijatora.

Kome je program namijenjen?

Nemirnima. Program je za vas ako želite aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji, sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji…

Koliko traje?

Predavanja i radionice održavaju se utorkom i četvrtkom od 18 do 21 sati te 3 subote tijekom trajanja programa od 10 – 17 sati, u Kući ljudskih prava, Selska 112c. Program traje od siječnja do lipnja 2020.

Koliko košta?

Participacija u troškovima programa za cijelu godinu iznosi 1.500 kuna za zaposlene, 1.000 kuna za studente, umirovljenike, nezaposlene. Dio navedenog iznosa (500kn) može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Centra za mirovne studije i naših partnera. Posebno težak socio-ekonomski položaj nije razlog za odustajanje od prijave, naći ćemo neko rješenje.

Kako se prijaviti?

Prijave za Mirovne studije bit će otvorene do 3.12.2019., a prijavni obrazac nalazi se u prilogu. Ispunite obrazac, pošaljite ga na prijave@cms.hr i nakon toga ćemo dogovoriti upoznavanje.

Za više informacija pogledajte na www.cms.hr/hr/mirovni-studiji, pročitajte Osnovne pojmove, informirajte se o prošlogodišnjem programu ili nas nazovite na 01 482 00 94 ili 091 33 00 183.

Brošura Mirovni studiji 22

 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.