Prijavite se za trening "Interkulturni medijatori"

Large_interkulturni_medijatori

Centar za mirovne studije poziva vas da se prijavite na trening Interkulturni medijatori. Edukacija je namijenjena osobama koje već rade ili su tek zainteresirane raditi u plurikulturnom okruženju i doprinositi razvoju interkulturnih zajednica i društva. Ako ste socijalni radnik/ca, odgajatelj/ica, nastavnik/ca, stručna/i suradnik/ca u odgojno-obrazovnoj ustanovi, volonter/ka u radu na integraciji ili se na koji drugi način bavite izgradnjom uključivih zajednica – prijavite se!

 

Iako je naizgled kulturno homogeno društvo, Hrvatska u svojoj suvremenijoj povijesti dobro poznaje tradiciju migracija, bilo da se radi o emigraciji ili imigraciji, romskim zajednicama, postojanju autohtonih i dolasku novih manjina. Također, procesi migracija koji se odvijaju u posljednjih nekoliko godina kao posljedica ratova, klimatskih promjena i ekonomskih previranja postavljaju nas u situaciju u kojoj je nužno učiniti dodatne osobne i institucionalne napore za izgradnju interkulturnog društva.

Cilj programa Interkulturni medijatori je potaknuti dvosmjeran proces gradnje interkulturnog društva: osposobiti članove društva i predstavnike institucija (socijalne radnike, nastavnike , volontere) za gradnju osobnih, društvenih i institucionalnih pretpostavki za izgradnju interkulturnog društva, za podršku osobama drugih kultura da sa što manje stresa i muke započnu i žive kvalitetan život u našem društvu.

Obrazovne module vode osobe s iskustvom u radu na integraciji stranaca u hrvatsko društvo, s teorijskim poznavanjem tema i praktičnim iskustvom u radu.

Prijaviti se možete do 15. kolovoza ispunjavanjem prijavnog obrasca i slanjem na prijave@cms.hr s naznakom: Za interkulturne medijatore 2019.

Edukacije je organizirana u 3 modula u kolovozu i rujnu, provode se petkom i subotom u Zagrebu, u Kući ljudskh prava (Selska cesta 112c), petkom od 10 – 17 i subotom od 10 – 15 sati.

 

1.Modul: 30 . i 31. kolovoza: Migracije i izbjeglištvo

Voditeljice: Julija Kranjec i Tea Vidović, Centar za mirovne studije

Teme: Obilježja suvremenih migracija. Uzroci i posljedice migracija; Različitosti, predrasude,  diskriminacije; Postojeće integracijske politike i praksa u RH

2.Modul, 13. i 14. rujna: Kulturni obrasci i interkulturalnost

Voditeljice: Petra Kremenjaš i Željka Mazzi

Teme: Kulturni identitet, Etnocentrizam kulturalna usmjerenost komunikacije, Stilovi komunikacije

3.     Modul: 27. i 28. rujna: Razumijevanje sukoba i posredovanje 

Voditeljice Lovorka Bačić i Lana Jurman, Centar za mirovne studije

Teme: Kako koristimo komunikaciju i moć: podrška i suradnja; Sukobi, diskriminacija, nasilje – distinkcija; Medijacija/posredovanje

 

U ovaj ciklus interkulturnih medijatora možemo uključiti 16 sudionika/ca. Prednost za sudjelovanje imaju osobe koje već rade na integraciji, a nisu imale priliku pohađati srodne edukacije. O rezultatima selekcije obavijestit ćemo vas nakon 19. kolovoza.

Edukacija je za sudionike i sudionice besplatna. Organizator pokriva troškove prehrane u vrijeme trajanja edukacije, putni trošak i smještaj za osobe koje dolaze izvan Zagreba. 

 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.