Info sesija ususret Tjednu globalnog obrazovanja

Large_untitled_design

Pozivamo vas da se uključite u Tjedan globalnog obrazovanja i od 13. do 19. studenog promičete mir i održivost kroz svoje formalne i/ili neformalne obrazovne programe, ali i kroz zajedničke akcije, druženja, javne događaje - nema mira bez održivog razvoja, niti održivog razvoja bez mira. 

️ Želite ove godine sudjelovati u Tjednu, a ne znate odakle krenuti? 

Pridružite nam se na online info sesiji u srijedu 4. listopada od 14:00 do 15:30 i saznajte više o Tjednu globalnog obrazovanja 2023. i načinima na koje se uključiti!

Pozivamo sve obrazovne institucije, organizacije civilnog društva, neformalne grupe kao i pojedince/ke da nam se pridruže na Info sesiji i čuju više o ovogodišnjem Tjednu. Glavna tema ove godine je: „MIR ZA PLANET. PLANET MIRA”.

Razmislite što možete organizirati u okviru Tjedna globalnog obrazovanja 2023. koja se održava od 13. -19. studenog! Ovaj jedinstveni međunarodni događaj nudi neograničene mogućnosti sudjelovanja s ciljem rada s građanima na suvremenim temama koje objedinjuju lokalnu i globalnu razinu.

O samom konceptu i Tjednu saznajte više sljedeću srijedu u 14:00 sa sudionicima iz Hrvatske i Srbije.

Zajedničku info sesiju organiziraju Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, Centar za omladinski rad iz Novog Sada i Centar za mirovne studije u Zagrebu, a na predstavljanju gostuju prof. de Karina iz Prve riječke hrvatske gimnazije koja će s nama podijeliti iskustvo rada na globalnom obrazovanju u nastavi i Milica Lekić iz Centra za omladinski rad koja će nam predstaviti primjere rada u okviru neformalnog obrazovanja i rada s mladima.

 

Tjedan globalnog obrazovanja je svjetska kampanja koju provode Centar „Sjever-Jug“ Vijeća Europe i Mreža Tjedna globalnog obrazovanja u okviru projekta  iLEGEND III - zajednički financiranog programa Europske unije i Vijeća Europe. Ima za cilj podizanje svijesti o Globalnom obrazovanju kao alatu za solidarnost, promjene i doprinos održivom, mirnijem i pravednijem svijetu.

Aktivnosti organizirane u okviru Tjedna globalnog obrazovanja isključiva su odgovornost organizatora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Vijeća Europe. 

Za pitanja i podršku u organizaciji aktivnosti možete pisati na lana.jurman@cms.hr.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.