Poziv na radionicu o interkulturnoj medijaciji

Large_park_dag_orsic_foto

U sklopu konferencije održat će se zatvorena radionica o interkulturnoj medijaciji u obrazovnom sustavu u subotu, 15. listopada od 13:30 do 16:30 sati za obrazovne djelatnike i djelatnice koji u svom radnom iskustvu imaju doticaja s djecom i mladima različitog kulturnog nasljeđa (migranti, izbjeglice, Romi i drugi). 

Cilj radionice je prodiskutirati iskustva i poteškoće s kojima se sreću u radu te primjere dobre prakse u nadilaženju izazovnih situacija kao i razgovarati o idejama koje mogu doprinijeti boljem razmijevanju te lakšoj integraciji djece. Ova radionica je korak u osmišljavanju kvalitetne podrške za obrazovne radnike/ce u radu s djecom koja baštine različitu kulturu.

Centar za mirovne studije organizacija je koja se posljednjih 10 godina bavi obrazovnim politikama te područjem migracija i integracije. Prepoznajemo aktualnost potrebe podrške obrazovnim djelatnicima u uključivanju i integraciji djece migranata i izbjeglica. S ciljem odgovora na te potrebe, u procesu smo izrade obrazovnog modula interkulturne medijacije koji će koristiti djelatnicima/cama različitih profila koji se u radu susreću s migrantima i izbjeglicama, a spoznaje i zaključke ove radionice uključit ćemo u kreiranje tog programa.

Ciljevi spomenutog obrazovnog programa su sljedeći:

·  informirane i primjerene reakcije u situacijama kulturnih nerazumijevanja

·  stjecanje vještina transformacije sukoba i medijacije

·  razvoj osjetljivosti za prepoznavanje i razumijevanje kulturnih razlika te iskustava i konteksta drugih

·  proaktivno pronalaženje rješenja i uspješne prakse

Provedba ovog obrazovnog programa planirana je u 2017.godini.

Za prijavu na radionicu potrebno je poslati: kratku biografiju s fokusom na stručnu pozadinu i dosadašnje iskustvo (posebno u radu s migrantima i izbjeglicama, osobama drugačijeg kulturnog naslijeđa) te motivaciju za sudjelovanjem.

Prijave šaljite do 13.10. na mail: lovorka.bacic@cms.hr s naslovom: Prijava za radionicu o interkulturnoj medijaciji

Ukoliko namjeravate doći, svakako preporučujemo da popratite predavanje „Integracijske politike nekad i sad“, u subotu 15.10, s početkom u 10h. Program konferencije možete pogledati ovdje: http://konferencija.zagrebotvorenigrad.hr/hr/raspored/

Ako imate pitanja, slobodno se obratite na adresu lovorka.bacic@cms.hr ili nazovite radnim danom na telefon 01/482 0094.

 

FOTO: Dag Oršić

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.