Planet u glavu! - video o održivom razvoju

Large_planet_u_glavu

Video 'Planet u glavu' Vibora Juhasa pokušava teško zamislivo – u samo nekoliko minuta prenijeti učenicima osnovnih i srednjih škola ideju o tome što je sve održivi razvoj.

Koncept održivog razvoja obuhvaća međuzavisnosti okolišnih, društvenih i ekonomskih dimenzija, a u okviru školskih kurikuluma Međupredmetna tema Održivi razvoj „pruža učeniku spoznaje o potrebama suvremenog doba na globalnoj i lokalnoj razini te spoznaje o raznolikosti prirode, nužnosti održivog upravljanja prirodnim dobrima, granici opterećenja, ljudskim potencijalima, osobnim i zajedničkim odgovornostima i pravima“[1]. Širina tema koje čine priču o održivom razvoju ljudske zajednice vidljiva je u Ciljevima održivog razvoja koji se protežu od tema nejednakosti, kvalitetnog obrazovanja i rodne ravnopravnosti, kroz teme zaštite okoliša do važnosti izgradnje mira i demokratskih institucija.

Ovim animiranim filmom se na jednostavan i zanimljiv način približava temu održivog razvoja učenicima i široj javnosti - uživajte u gledanju i učenju!

Projekt „Znanje za održivo djelovanje” Zelena Istra provodi u partnerstvu s Centrom za mirovne studije, Ekološkom udrugom Krka Knin te osnovnim i srednjim školama na području Pule i Knina.

Izrada animiranog filma odnosno sam projekt je sufinanciran sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Ureda za udruge Vlade RH te Ministarstva znanosti i obrazovanja RH. Stajališta izražena u ovom video materijalu isključiva su odgovornost Udruge Zelena Istra i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Video možete pogledati klikom na sliku ispod ili ovdje.

 

[1] KURIKULUM MEĐUPREDMETNE TEME ODRŽIVI RAZVOJ ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE; NN 7/2019   

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.