Azil i integracijske politike

Medium_racism_2_

Nakon pritužbe Centra za mirovne studije Pučka pravobraniteljica reagirala na diskriminatorno izvještavanje na temu azila u Jutarnjem listu

Nakon pritužbe Centra za mirovne studje u rujnu 2013. Pučka pravobraniteljica je uputila dopis glavnom uredniku Jutarnjeg lista u kojem upozorava na neprihvatljivo izvještanje o azilantima.  Riječ je o dva članka, jednom  iz veljače 2013. nakon kojeg je Centar za mirovne studije uputio apel novinarima, te o članku iz rujna 2013. kada smo uputili pritužbu.

Medium_putovnica-web

Poziv svim građanima i građankama Hrvatske da ne nasjedaju na krive informacije o dobivanju azila u drugim državama

Mnogo je mogućih razloga zbog kojih hrvatski državljani u posljednje vrijeme žele napustiti RH i otići u inozemstvo, među kojima se nalaze humanitarni, politički, ali i ekonomski razlozi. Kako bi se spriječile neželjene posljedice odlazaka te vraćanja važno je da građani i građanke RH dobiju točne i provjerene informacije o tome što ih čeka po dolasku u određenu zemlju, kao i objašnjenje procedure koje ih tamo očekuju. Uvelike se razlikuje postupak koji prolaze osobe koje u neku zemlju odlaze u potrazi za zaposlenjem kao osnovnim ciljem od onog postupka koji prolaze osobe tražeći međunarodnu zaštitu iz političkih razloga.

Medium_i-m-nobody-julija

Filmsko popodne u Travnom

Građani i građanke Dugava i Centar za mirovne studije pozivaju Vas na prikazivanje dokumentarnog filma „I am Nobody" - „Ja sam nitko", 14.04.2013. (nedjelja) s početkom u 17 sati u Tobaccu/čitaonici Travno (bivši Žitnjak), Božidara Magovca 109.

Medium_nigerija-web

Poziv na izlaganje o Nigeriji

Građani i građanke Dugava i Centar za mirovne studije pozivaju Vas na „IZLAGANJE O NIGERIJI" koje će se održati 9.03.2013. (subota) s početkom u 17 sati u Tobaccu/čitaonici Travno (bivši Žitnjak), Božidara Magovca 109.

Medium_tuhelj-suci

Edukacija sudaca i sutkinja o Ekstradicijskom postupku i primjeni načela „non-refoulement“

Centar za mirovne studije u suradnji s Uredom Visokog predstavnika Ujedinjenih naroda za izbjeglice u RH (UNHCR-a) i Pravosudnom akademijom organizirao je 14. i 15. veljače 2013. godine u Tuheljskim Toplicama dvodnevni seminar pod nazivom Ekstradicijski postupak i primjena načela «non-refoulement». Seminar je bio namjenjen za suce i sutkinje županijskih sudova te Vrhovnog suda RH.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.