Azil i integracijske politike

Medium_dan_izbjeglica_2012

Izjava Centra za mirovne studije povodom dana izbjeglica

Od 2001. godine 20. lipnja obilježava se kao Svjetski dan izbjeglica. Na globalnoj razini, broj osoba kojima je potrebna zaštita kontinuirano raste, a prema podacima UNHCR-a, u 2011. godini zaštita je bila pružena 35.440.128 osoba. Republika Hrvatska jednako je tako dom brojnim izbjeglicama, pa je prošle godine zabilježen značajan porast broja tražitelja azila u odnosu na prethodne godine. Također, Hrvatska ipak bilježi malen, ali značajan porast broja izbjeglica koje uživaju zaštitu. Danas u Republici Hrvatskoj živi 36 azilanata/ica i 18 izbjeglica pod supsidijarnom zaštitom između onih 2.296 zahtjeva koje su Republici Hrvatskoj uputile izbjeglice radi pružanja utočišta i zaštite.

 

Medium_suci-za_web

Edukacija sudaca i sutkinja „Zakon o azilu-primjena u praksi“

Centar za mirovne studije u suradnji s UNHCR-om i Pravosudnom akademijom organizirao je u ponedjeljak, 26. ožujka u Zagrebu cjelodnevni seminar pod nazivom „Zakon o azilu-primjena u praksi". Seminar je bio namjenjen za suce i sutkinje četiri novo uspostavljena upravna suda (Zagreb, Split, Rijeka i Osijek) koji će biti zaduženi za rješavanje žalbi tražitelja azila.

Medium_knjige-za_web

Akcija sakupljanja knjiga

Volonterke i volonteri Centra za mirovne studije pozivaju Vas da se priključite akciji sakupljanja knjiga koje će biti donirane tražiteljima i tražiteljicama azila te ilegalnim migrantima i migranticama.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.