Postani volonter_ka Centra za mirovne studije i zajedno s nama doprinesi stvaranju društva dobrodošlice!

Large_volonteri_edit

 Centar za mirovne studije od 2004. godine organizira volonterski program za direktan rad s osobama koje su bile prisiljene napustiti svoje domove te svoj život nastavile u Hrvatskoj. Dosad je u aktivističkom i direktnom volonterskom radu s CMS-om sudjelovalo preko 290 volonterki i volontera. 

Angažman volonterki i volontera značajna je pomoć za svakodnevni život izbjeglica i drugih stranaca, za njihovo osnaživanje u novom društvenom-političkom i kulturnom okruženju. Osim toga, volonterski angažman važan je kao alat skupljanja iskustva s ciljem unaprjeđenja integracijskih politika, te kao dio višesmjernog integracijskog procesa izgradnje interkulturalnog društva u kojem se poštuje i slavi različitost, bez zanemarivanja naših sličnosti.  

Osim toga, volontiranje u CMS-u prilika je za dodatne edukacije o prisilnim migracijama, sustavu međunarodne zaštite, integracijskim politikama i praksama; kao i za aktivistički doprinos unutar različitih područja prema afinitetu, struci ili interesu.

Iako broj osoba koje su u proteklih godina dobile ili trenutno traže međunarodnu zaštitu nije velik, izbjeglicama je značajna i važna svaka volonterska podrška u svakodnevnom životu, učenju jezika, traženju posla, kao i senzibilizaciji lokalnih zajednica.  

Ako želiš naučiti više o migracijama, azilu i integraciji u Hrvatskoj javi nam se i pridruži timu i volonterima u provedbi aktivnosti u ovoj i nadolazećoj godini! 

Volontiranjem možeš sudjelovati u aktivnostima podrške u jednom ili više područja direktnog rada:

 • Podrška u tečaju hrvatskog jezika (grupno ili individualno)
 • Podrška u pronalasku posla
 • Pravna pomoć
 • Integracijske radionice
 • Ad hoc podrška (podrška izbjeglicama i drugim strancima u pristupu institucijama, podrška u CMS-ovim javnim i kulturnim događanjima, prijevodi)

Što trebate učiniti/kako se prijaviti?

 • Ispunite prijavnicu u prilogu i pošaljite je na e-mail: prijave@cms.hr do 21. rujna 2021.
 • Tijekom roka za prijave, pozvat ćemo vas na razgovor s CMS timom koji će se održati sredinom i krajem devetog mjeseca. Direktno ćemo vas kontaktirati te s vama dogovoriti datum i vrijeme razgovora koje vam odgovara.  

Zbog ograničenih mjesta, odabrat ćemo 10 volontera/ki koje ćemo uključiti u ovogodišnji volonterski program.

 

Za volontiranje je važno da:

 • Pošaljete prijavnicu i dođete na razgovor s CMS timom
 • Imate motivaciju za volontiranje i rad na integraciji
 • Možete sudjelovati na uvodnoj edukaciji koja će se održati 2. i 3. listopada 2021.
 • Možete se angažirati barem 3 sata tjedno za aktivnosti i timski rad u narednih 6 mjeseci

 

Veselimo se vašim prijavama!


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.