MARIO - poziv za organizacije

Large_mario

Centar za mirovne studije ovim putem poziva na suradnju na projektu Snaga za promjenu sve zainteresirane organizacije etničkih, nacionalnih, vjerskih ili rasnih manjina, kao i organizacije koje se vode načelima zaštite manjinskih prava u području integracije, suzbijanja diskriminacije i rasizma, kao i u području zaštite žrtava.

Cilj projekta je podizanje svijesti i razmjena znanja, kao i veća informiranost manjinskih zajednica o njihovim pravima i pravnim i drugim koracima koje mogu poduzeti kada su ona prekršena, te sadrži niz aktivnosti – poput mapiranja potreba, treninge o borbi protiv diskriminacije, kao i pilot praksu mapiranja instanci diskriminacije i rasizma (prvenstveno anti-ciganizma, anti-crnačkog rasizma, islamofobije i antisemitizma) koju će napraviti same manjinske zajednice u suradnji s Centrom za mirovne studije.

Projekt Snaga za promjenu kojeg financijski podupire Minority Rights Group Europe kao dio MARIO projekta će uz povećano znanje i svijest o manjinskim pravima doprinijeti poboljšanom neovisnom praćenju i prikupljanju podataka „iz sjene“ o slučajevima diskriminacije i rasizma, povećati interes za zagovaranje s ciljem tematiziranja problema diskriminacije i manjinskih prava u javnosti, kao i naposljetku podignuti svijest u široj javnosti o problemima s kojima se susreću manjinske skupine prilikom pristupa punom opsegu svojih prava.

Ako ste pojedinac ili organizacija koja zagovara za manjinska prava ili to želite postati, kao i saznati više o zaštiti vlastitih prava – ispunite obrazac do 10.4. i priključite nam se u provođenju aktivnosti, podijelite s nama svoju perspektivu, znanje i iskustvo i zajednički gradimo otvoreno društvo koje se jasno suprostavlja diskriminaciji i rasizmu. Ako vam je lakše zbog vremena i jezika, vaš interes za suradnju možete samo i naznačiti e-mailom na lucija.mulalic@cms.hr.

Formular za prijavu nalazi se na sljedećem linku: https://forms.gle/jGTvpnZRYoZaG6mF9

 

Ovaj projekt je financiran iz programa Europske Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (2021.-2027.) (ref: 101091387). Ovaj poziv je izrađen uz financijsku pomoć Europske unije.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.