Informacije za strance o COVID-19

Large_stire_site

Kao i u mnogim drugim zemljama, i Hrvatska je postavila mjere za smanjenje utjecaja epidemije Coronavirusa (covid-19).
Na web stranici STIRE možete savjete o tome kako se zaštititi i koje pravila treba uvažavati u Hrvatskoj.
Možete pronaći informacije o kontaktnim uslugama i podršći koje su vam kao strancu dostupne u Hrvatskoj: medicinska pomoć, psihosocijalna podrška, pravna pomoć i savjetovanje.

Trenutna pandemija COVID-19 je globalni izazov koji utječe na ljude iz svih država svijeta. U mnogim mjestima uobičajen svakodnevni život nije moguć, jer vlade širom svijeta provode mjere kako bi smanjile utjecaj ove pandemije. Iako su ove mjere različite u svakoj zemlji, postoje stvari koje možemo učiniti kako bismo ograničili utjecaj. Na STIRE webstranici možete naći nekoliko poveznica koje nude savjete kako se nositi s epidemijom.
Ti resursi sadrže informacije o koronavirusu / COVID-19, zaštitnim mjerama i drugim relevantnim informacijama za osobe s raznim medicinskim stanjima, ali i za primjerice trudnice.

 

STIRE je projekt koji financira EU, a namijenjen je podršci prije odlaska i nakon dolaska za integraciju osoba koje trebaju međunarodnu zaštitu. Projekt se provodi u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Italiji i Irskoj.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.