CMS poziva sve zainteresirane za volontiranje u sklopu programa azila!

Large_tecaj

Tečaj hrvatskoga jezika kontinuirano održavamo od 2004. godine, a do sada smo održali preko 1.000 sati hrvatskoga jezika za oko 200 tražitelja/ica azila i azilanata/ica. Tečaj se održava jednom tjedno, srijedom, u trajanju od dva školska sata u Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini, te u Zagrebu za azilante i njihovu djecu.

Ako te ovih par rečenica zainteresiralo, imaš malo vremena i puno volje za direktan rad s tražiteljima/icama azila i azilantima/icama na tečaju hrvatskoga jezika - pridruži nam se!

Azilanti/ice i tražitelji/ice azila su ljudi koji zbog osnovanog straha od proganjanja zbog svoje rase, vjere, nacionalnosti, pripadnosti određenoj društvenoj skupini ili političkog mišljenja, ne mogu živjeti u svojoj zemlji ili zbog straha za svoj život, mučenja i proganjanja ne žele ostati u toj zemlji.
Područje azila u Republici Hrvatskoj regulirano je Zakonom o azilu koji je stupio na snagu 2004. godine, a ljetos je završen drugi proces izmjena i dopuna.
Od 1997. godine broj tražitelja/ica azila u Hrvatskoj raste i do sada je predano preko 1300 zahtjeva za azil, od tog broja status azilanta/ice uživa 20 osoba. Najveći broj tražitelja/ica azila dolazi iz Kosova, Makedonije, Irana, Pakistana i Turske.

Dakle, ako te ovih par rečenica zainteresiralo, imaš malo vremena i puno volje za direktan rad s tražiteljima/icama azila i azilantima/icama na tečaju hrvatskoga jezika - pridruži nam se!

Tečaj hrvatskoga jezika kontinuirano održavamo od 2004. godine, a do sada smo održali preko 1.000 sati hrvatskoga jezika za oko 200 tražitelja/ica azila i azilanata/ica. Tečaj se održava jednom tjedno, srijedom, u trajanju od dva školska sata u Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini, te u Zagrebu za azilante i njihovu djecu.
Na tečaju je do sada bilo angažirano oko 20 volontera/ki različitih zanimanja, struka i područja interesa. Prije rada sa tražiteljima/icama azila i azilantima/icama volonteri/ke prolaze intenzivnu edukaciju, a njihov rad se prati i supervizira. Tako će i u ovom slučaju grupa okupljenih volontera/ki prije početka angažmana polaziti intenzivnu edukaciju o području azila i direktnom radu sa tražiteljima/icama azila, koja će se održati 24. siječnja 2011. od 16.00 do 20.00h, te će imati podršku azil tima u svojim aktivnostima. To znači da se možeš javiti bez obzira na vještine i znanja koja imaš jer će svi imati priliku naučiti osnove koje će im trebati tijekom angažmana na tečaju.

Osim tečaja hrvatskoga jezika, CMS radi i na programu praćenja i razvoja javnih politika azila te afirmacije prava tražitelja/ica azila koji za opći cilj ima poboljšanje položaja i prava tražitelja/ica azila i azilanata/ica u hrvatskom društvu. Također, nastojimo sudjelovati u stvaranju uvjeta za kontinuiranu i cjelovitu integraciju te poboljšanje kvalitete života tražitelja/ica azila i azilanata/ica. Više možete pronaći na http://www.cms.hr/azil.

Svi zainteresirani/e trebaju se prijaviti do 22. siječnja 2011. na e- mail adresu julija.kranjec@cms.hr.
Ako imate ikakvih pitanja i nedoumica slobodno se javite na gore navedeni kontakt. Zainteresiranima će biti proslijeđene detaljnije informacije o samoj edukaciji.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.