CMS poziva sve zainteresirane za volontiranje u sklopu programa afirmacije prava na azil!

Large_rostilj

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, spremne na individualni i timski angažman, koji mogu uložiti nešto slobodnog vremena i imaju puno volje za direktan rad s tražiteljima/icama azila i azilantima/icama da nam se pridruže!

Azil je pravna i politička zaštita koja se dodjeljuje onim izbjeglicama koje osjećaju osnovan strah od proganjanja zbog pripadnosti određenoj rasi, nacionalnosti, vjeri, određenoj društvenoj skupini ili zbog drugačijeg političkog mišljenja. Pravo na azil imaju svi oni koji uspiju dokazati taj osnovani strah od proganjanja.


Centar za mirovne studije od 2003. godine putem direktnog rada sa tražiteljima/icama azila i azilantima/icama te praćenja i razvoja javnih politika azila nastoji poboljšati njihov položaj i prava u hrvatskom društvu. Također, nastojimo sudjelovati u stvaranju uvjeta za kontinuiranu i cjelovitu integraciju te poboljšanje kvalitete života tražitelja/ica azila i azilanata/ica. 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, spremne na individualni i timski angažman, koji mogu uložiti nešto slobodnog vremena i imaju puno volje za direktan rad s tražiteljima/icama azila i azilantima/icama da nam se pridruže!

Prilike za volontiranje su:
• Tečaj hrvatskoga jezika koji se održava jednom tjedno, srijedom, u trajanju od dva školska sata u Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini
• Podrška u svakodnevnoj integraciji azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom u Zagrebu (administrativne procedura i komunikacija s institucijama)
• Tečaj hrvatskog jezika u Zagrebu (individualan rad)
• Pomoć u učenju za djecu azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom u Zagrebu
Svi zainteresirani/e trebaju se prijaviti i poslati pismo motivacije do 8. siječnja 2012. na e- mail adresu julija.kranjec@cms.hr.
Nužan preduvjet za zainteresirane volontere/ke, prije početka angažmana, je sudjelovanje na sastanku koji će se održati 9. siječnja 2012. godine od 17-19h u Kući ljudskih prava te na intenzivnoj edukaciji 21. i 22. siječnja. To ujedno znači da se možete javiti bez obzira na vještine i znanja koja imate jer će svi imati priliku naučiti osnove koje će im trebati tijekom volonterskog angažmana.

Ako imate ikakvih pitanja i nedoumica slobodno se javite na gore navedeni kontakt.
Zainteresiranima će biti proslijeđene detaljnije informacije o samoj edukaciji.

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.