Poziv srednjoškolcima na trening: Postani Ambasador solidarnosti!

Large_iniative_welcome_form_croatia

Pozivamo srednjoškolke i srednjoškolce iz cijele Hrvatske koji žele dugoročno doprinositi izgradnji društva dobrodošlice i solidarnosti putem svojim škola, vijeća učenika, savjeta mladih, organizacija mladih i drugih aktera u zajednici ili kroz direktnu pomoć i podršku izbjeglicama. Trening će se održati u Slavonskom Brodu od 8. do 10. travnja. 2016. godine.

U rujnu prošle godine, tzv. izbjeglička kriza pronašla je i svoj put kroz Hrvatsku. Na tome je putu kroz Hrvatsku prošlo više od pola milijuna izbjeglica, dok su se rijetki u njoj zadržali. S obzirom na odluke političara na europskoj razini, Hrvatska bi u narednim mjesecima trebala zbrinuti više od 1.600 izbjeglica. Ranijih su godina pak u Hrvatsku dolazili izbjeglice iz raznih afričkih i azijskih zemalja od kojih stotinjak i dalje živi ovdje.

S obzirom na to da su izbjeglice prije svega ljudi u potrazi za sigurnošću i srećom, kao mladi građani ove zemlje želimo im pokazati dobrodošlicu te iskazati solidarnost. Vjerujemo da na tom putu možemo učiniti mnogo te da kao pripadnici mlade generacije oko tog pitanja trebamo imati stav i glas u javnosti. Stoga, ovim putem vas informiramo kako organiziramo trening za 20 srednjoškolaca za koje želimo da postanu ambasadori solidarnosti u svojim školama i zajednicama.

Pozivamo da se na ovaj trening jave srednjoškolke i srednjoškolci iz cijele Hrvatske koji žele dugoročno doprinositi izgradnji društva dobrodošlice i solidarnosti putem svojim škola, vijeća učenika, savjeta mladih, organizacija mladih i drugih aktera u zajednici ili kroz direktnu pomoć i podršku izbjeglicama. Trening će se održati u Slavonskom Brodu od 8. do 10. travnja. 2016. godine. 

Organizatori su ovog treninga Centar za mirovne studije i Inicijativa Dobrodošli. Molimo sve zainteresirane srednjoškolce iz cijele Hrvatske da svoju prijavu za trening pošalju do 23. ožujka putem upitnika. Prijava se sastoji od prijave osobnih podataka i eseja na temu 'Kako društvo može solidarno djelovati spram humanitarne izbjegličke krize?'. Kvalitetne eseje ćemo naknadno objaviti na našim mrežnim stranicama i društvenim mrežama. Informaciju o selekciji sudionika/ica ovog treninga primit ćeš do 25. ožujka. Prije samog treninga primit ćeš i pripremne materijale.

Okvirni program treninga nalazi se u privitku na kraju ovog članka. Više informacija o radu Centra za mirovne studije i Inicijative Dobrodošli možeš pronaći na www.cms.hr i welcome.cms.hr. Organizatori pokrivaju troškove puta, smještaja i prehrane te radnih materijala. Putne troškove ćemo ti refundirati nakon povratka kući nakon što nam pošalješ putnu kartu.

Ukoliko trebaš više informacija ili tvoji roditelji ili nastavnici žele s nama razgovarati, neka se slobodno jave na e-mail emina.buzinkic@cms.hr ili telefon 01/4820094.

Veselimo se tvojoj prijavi!


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.