Postani volonter/ka Centra za mirovne studije!

Large_backlit-clouds-dusk-853168

Tražiš način da se aktivno uključiš u pružanje podrške izbjeglicama kao novopridošlim članovima i članicama hrvatskog društva? Želiš znati više o pravima izbjeglica i sustavu integracije u Hrvatskoj?

Pozivamo te da se priključiš Klubu volontera CMS-a u sklopu programa Azil, integracija i ljudska sigurnost

Od 2004. godine organiziramo volonterski program koji uključuje direktan rad s osobama koje su u Hrvatskoj zatražile međunarodnu zaštitu ili im je ista odobrena. Dosad je u sklopu ove vrste volotiranja sudjelovalo oko 230 volonterki i volontera. Angažman volonterki i volontera velik je doprinos našem radu i integraciji izbjeglica i migranata u hrvatsko društvo.

Ako želiš naučiti više o sustavu međunarodne zaštite te integracije u Hrvatskoj javi nam se i pridruži u provedbi aktivnosti Kluba volontera CMS-a u 2018. godini!

Koga tražimo?

  • Studente prava i pravnike za sudjelovanje u aktivnostima: 

opravno informiranje i pravna podrška osobama koje su u procesu traženja međunarodne zaštite (uključuje: direktan kontakt, pratnju na saslušanja u procesu traženja međunarodne zaštite te monitoring postupka, pripreme tražitelja za sam postupak kroz upoznavanje s tijekom postupka, pravima i obvezama te očekivanjima)

 

  • Volontere za integracijsku podršku tražiteljima međunarodne zaštite i osobama kojima je odobrena međuunarodna zaštita za sujelovanje u aktivnostima:

opodrške u komunikaciji s institucijama, odlazak u prihvatilišta za tražitelje međunarodne zašite u Zagrebu i Kutini (u terminima ponedjeljak i srijeda 18.30-21h) gdje ćete održavati konverzacijske radionice hrvatskog jezika te radionice hrvatske kulture, logistička podrška i organiziranje senzibilizacijskih aktivnosti u sklopu Tjedna IZBJEGLICAma! (14.-21. lipnja)

 

Kako se prijaviti?

1. Ispunite prijavnicu u prilogu i pošaljite je na e-mail: lea.horvat@cms.hr do 30. svibnja.

2. Na temelju pristiglih prijavnica odabrat ćemo volontere i volonterke koje će se pridružiti Klubu volontera CMS-a.

 

Uvjeti za odabir su sljedeći:

• Ispunjena prijavnica

• Jasna motivacija za volontiranjem

• Mogućnost sudjelovanja na edukaciji

• Mogućnost volonterskog angažmana u trajanju od minimalno 6 mjeseci

 

Prijave za volontiranje otvorene su do 30. svibnja 2018., a edukacija će se održati 05. lipnja od 17-20h. 

Ako ste zainteresirani, javite se! Uključite se #integracijaSAD

 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.