Postani volonter ili volonterka Centra za mirovne studije i zajedno s nama doprinesi stvaranju društva dobrodošlice i otvorenosti!

Large_volontiraj_-_cms_web

CMS od 2004. godine organizira volonterski program za direktan rad s osobama koje su bile prisiljene napustiti svoje domove i svoj život započele u Hrvatskoj. Dosad je u aktivističkom i direktnom radu na podršci integraciji sudjelovalo preko 250 volonterki i volontera.

Angažman volonterki i volontera značajna je pomoć za svakodnevni život, podršku integraciji izbjeglica i migranata u hrvatsko društvo, njihovom osnaživanju u novom političkom i kulturnom kontekstu, kao i pomoć u izgradnji integracijskih politika.

Za volontere i volonterke to je prilika za edukaciju o sustavu međunarodne zaštite i konceptu integracijskih politika i praksi, aktivistički doprinos i iskustvo direktnog rada na različitim područjima integracije prema afinitetu, struci ili interesu.

Iako broj osoba u Hrvatskoj nije velik, značajna je i važna svaka podrška u svakodnevnom životu djeci i odraslima, onima koji tek uče hrvatski jezik i kulturu, uključuju se u obrazovni sustav ili traže posao. Dobrodošla je i podrška u senzibilizaciji društva u Hrvatskoj.

Volontiranjem ćeš sudjelovati u podršci pri izvođenju tečaja hrvatskog jezika za tražitelje_ce azila, osobe pod međunarodnom zaštitom i druge strance sljedećim aktivnostima: 

  • Podrška pri učenju hrvatskog jezika;
  • Podrška pri provedbi tečaja praćenjem nastave u svrhu podrške nastavniku_ci, polaznicima_cama;
  • Podrška nastavniku_ci u pripremi materijala za nastavu;
  • Pružanje repeticija nastavnih cjelina obrađenih na tečaju;
  • Asistencija pri pisanju zadaća;
  • Podrška pri pripremi za završni ispit.

Što trebate učiniti/kako se prijaviti?

Ispunite prijavnicu u prilogu i pošaljite je na e-mail: cms@cms.hr s naznakom PRIJAVA ZA VOLONTIRANJE do 10. rujna 2023. Nakon roka za prijave, odabrat ćemo 10 ljudi za razgovor koji će se održati krajem rujna. Direktno ćemo vas kontaktirati te s vama dogovoriti datum i vrijeme razgovora.

Za volontiranje je važno da:

  • Predate prijavnicu i dođete na razgovor s CMS timom
  • Imate motivaciju za volontiranje i rad na podršci pri učenju hrvatskog jezika
  • Možete sudjelovati na uvodnoj edukaciji 
  • Možete se angažirati najmanje 2 dana tjedno za podršku i timski rad, u narednih 6 mjeseci

Veselimo se vašim prijavama!


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.