Konferencija o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći

Large_bpp

Centar za mir Osijek, Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava i Centar za ljudska prava organiziraju konferenciju o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći koja će se održati 14. lipnja 2011. od 10 do 15.30 sati, u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c.

Budući da će izmjene i dopune ZBPP-a uslijediti zbog Odluke Ustavnog suda (U-I-722-2009), ovom raspravom želimo otvoreno razgovarati o preprekama u provedbi ZBPP-a, te ju usmjeriti na konkretna rješenja prema učinkovitosti i cjelovitosti Sustava BPP-a. Tom prilikom želimo predstaviti cjeloviti Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kojeg je podržala 21 registrirana pružateljica BPP-a, uz još sedam ljudsko pravaških organizacija/institucija. Ovaj tekst sadrži obrazloženja predložene izmjene ili dopune svakog pojedinog članka Zakona, a temelji se na Odluci Ustavnoga suda (U-I-722-2009), preporukama  međunarodne analize ZBPP i njegove implementacije (Stawa, Johnsen, Uzelac 2010.) i našim višegodišnjim iskustvima u bavljenju ovom temom.

Radujemo se Vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju na konferenciji, te Vam stojimo na raspolaganju za sva moguća pitanja. U prilogu je nacrt programa konferencije.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite na e-mail adresu: konferencijaZBPP@gmail.com ili broj telefona: 01 6413 710 do petka 10.6.2011.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.