21.“ŠKOLA LJUDSKIH PRAVA ZA MLADE”

Large_centar_za_mirovne_studije_cms

Centar za mirovne studije (CMS), tim Mlada MIRamiDA, u suradnji i uz financijsku potporu Norveškog helsinškog odbora za ljudska prava te Grada Zagreba u periodu od 06. do 14. veljače 2010., organiziraju dvadesetprvu (21.) po redu nacionalnu «Školu ljudskih prava za mlade» u Donjoj Stubici.

Ako si srednjoškolac/ka, želiš učiti, upoznati vršnjake iz svoje zemlje, razmijeniti i proširiti svoja iskustva, družiti se... i ako uviđaš da u društvu postoje problemi, imaš potrebu rješavati ih i aktivno mijenjati društvo u kojem živiš, smatraš kako o tome nemaš dovoljno znanja... ako želiš čuti ono što ti društvo u kojem živiš nikako ne omogućava da čuješ, ali i učiniš...
Cilj ove škole je, između ostalog, da vas upozna sa teorijom i idejom ljudskih prava, principima demokracije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, kao i da kod vas potakne kritičko mišljenje.
Projekt "Škola ljudskih prava za mlade" traje još od 2000. godine, u okviru regionalnog programa Škola ljudskih prava za mlade Zapadnog Balkana. Pa se tako pored škole u Hrvatskoj, iste škole organiziraju i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Kosovu.


Tko se može prijaviti?
Učenici i učenice 2., 3. i 4. razreda srednjih škola na području cijele Hrvatske
Kako?
Za školu se prijavljujete tako što ćete ispuniti upitnik za kandidate/kinje, napisati motivacijsko pismo te ih poslati e-mailom na skole.ljudskih.prava@gmail.com. Krajnji rok za prijavu je 26. siječnja 2010. godine.
S obzirom na to da je broj sudionika ograničen na 20, provest ćemo selekciju rukovodeći se kriterijima ravnomjerne spolne, geografske i dobne zastupljenosti, a osobito motivacijom pojedinca/ke.. Informacije o mjestu održavanja, hotelu, programu i ostalim pojedinostima dobit će oni čije aplikacije budu odabrane.
Škola je besplatna, što znači da će troškovi putovanja, hrane i smještaja snosi organizator.

O organizatorima...

Centar za mirovne studije je (CMS) je neprofitna i nevladina organizacija koja promiče nenasilje i društvenu promjenu povezujući obrazovanje, istraživanje, aktivizam i rad na javnim politikama. CMS je član Antiratne kampanje Hrvatske, mreže više od 20 civilnih grupa koje promiču nenasilje, ženska prava i ljudska prava.

Tim Mlada MIRamiDA usmjerena je na promociju i zaštitu ljudskih prava, te s tim ciljem i podizanje svijesti mladih, nenasilno rješavanje sukoba i poticanje multikulturalne tolerancije, te aktivno uključivanje mladih u civilno društvo, kao i odgovorno participiranje na svim razinama društva. Jedna od izuzetno važnih aktivnosti ovih organizacija jest i izvaninstitucionalni oblik edukacije mladih. Na temelju dugogodišnjeg iskustva u radu sa mladima, među kojima su i polaznici srednjoškolskih ustanova prepoznali smo dovoljno zrelu grupu koja može odgovorno sudjelovati u radu ove škole i koja pokazuje spremnost na suočavanje s problemima koje pred nju iznosimo
Više informacija o Centru za mirovne studije i Mladoj MIRamiDI možete naći na www.cms.hr.


Ako imate ikakvih nedoumica i pitanja slobodno nas kontaktirajte na skole.ljudskih.prava@gmail.com ili na 01 482 0094.

Srdačno vas pozdravljamo i veselimo se vašim prijavama!
Organizacijski tim:
Julija Kranjec i Emina Bužinkić

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.