Smjernice za globalno obrazovanje - priručnik za razumijevanje i primjenu globalnog obrazovanja

Book_smjernice_za_globalno_obrazovanje-page-001

Smjernice za globalno obrazovanje - priručnik za razumijevanje i primjenu globalnog obrazovanja


Autori: Radna skupina Smjernica za globalno obrazovanje – Alicia Cabezudo, Christos Christidis, Miguel Carvalho da Silva, Valentina Demetriadou-Saltet, Franz Halbartschlager, Georgeta-Paula Mihai
Izdavač: Centar Sjever-Jug Vijeća Europe, Lisabon, 2008./2012.

Ovaj dokument treba smatrati vodičem za razumijevanje i primjenu globalnog obrazovanja te alatom za pedagošku obuku koji doprinosi uspostavi pristupa globalnog obrazovanja ondje gdje još ne postoje, kao i obogaćivanju postojećih. Njegov sadržaj osmišljen je uzimajući u obzir iskustva iz prakse, ali i različite kulturne, geografske, društvene i gospodarske okolnosti.
Pisan je prema postavci da bi odgojno-obrazovni procesi, kako formalni, tako i neformalni, trebali otvoriti put prema boljem poimanju svijeta u kojemu globalizacija iz dana u dan sve više jača. Usto su u ovom dokumentu postavljena važna pitanja vezana uz profesionalnu odgovornost odgojno-obrazovnih djelatnika i nastavnika te škola i ostalih s njima usko povezanih organizacija i institucija u jačanju svijesti i znanja o pitanjima koja se odnose na cijeli svijet, kako u samome kurikulumu, tako i u neformalnim projektima i aktivnostima, a sve na globalnoj razini.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.