Aktivisti iz Hrvatske simboličnom akcijom podržali turske građane u borbi za demokraciju i javna dobra

Large_turska_1__1370436169_141.136.234.105

Zagreb, 5. lipnja 2013. – Aktivisti i aktivistkinje organizacija za ljudska prava održali su danas ispred Veleposlanstva Republike Turske u Zagrebu akciju solidarnosti i konferenciju za medije kako bi podržali turske građane u borbi za demokraciju, poštivanje ljudskih prava i očuvanje javnih dobara. Aktivisti su tom prlilikom izvjesili transparent s porukom Jedan svijet jedna borba: Hrvatska solidarno uz turske građane na hrvatskom i turskom jeziku.

Isto tako, predstavnice organizacija zatražile su ulazak u zgradu Veleposlanstva kako bi službeno predale pismo potpore turskom narodu gospodinu Buraku Özügerginu, Veleposlaniku Republike Turske u Hrvatskoj i ostalom osoblju Veleposlanstva. Međutim, ulaz u prostorije Veleposlanstva im nije bio omogućen s preporukom da bi se pismo ipak trebalo poslati poštom ili faksom.

Ovim putem poručujemo turskim građanima da nisu sami u svojoj borbi, a turskim vlastima i premijeru Erdoğanu da medijska blokada prosvjeda ipak nije uspjela te da su oči cijeloga svijeta ovog trenutka uperene u njihove postpuke. Isto se tako nadamo kako će Vlada Republike Hrvatske iskoristiti svoje mogućnosti da upozori na kršenja ljudskih prava u Turskoj i dati svoju potporu turskim građanima.

U privitku možete naći nekoliko fotografija i priopćenje 29 organizacija civilnog društva.

Lijep pozdrav,

Centar za mirovne studije

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.