Izložba p.s. Pokreni solidarnost! u Osijeku

Large_fraternity-card.eu__1_

Centar za mirovne studije uz podršku organizacije DKolektiv poziva na otvorenje izložbe p.s. Pokreni solidarnost! u petak 21. listopada 2022. u 17 sati u prostoru Društvenog Ateljea u Osijeku (Županijska ul. 11).

Izložba “p.s. Pokreni solidarnost!” koja će biti otvorena od 21. listopada do 7. studenog u prostoru Društvenog Ateljea prikazuje fotografije koje tematiziraju pitanja klimatskih promjena, mentalnog zdravlja mladih, migracija, društvene nejednakosti, prava žena, diskriminacije i međugeneracijske solidarnosti, a koje su učenici i učenice u sklopu međunarodnog Erasmus+ projekta  p.s. Pokreni solidarnost - Build European Solidarity Today, obrađivali tijekom dvije školske godine 2020./2021. i 2021./2022. Fotografije su izabrani radovi fotografa i fotografkinja iz Poljske, Španjolske, Hrvatske, Italije, Francuske i Slovenije. U projektu su sudjelovale i četiri osječke srednje škole - I., II. i III. gimnazija i Medicinska škola Osijek! Više o projektu osim na web stranicama pogledajte i u kratkom video ‘Visions of solidarity’.

U sklopu otvorenja održat će se diskusija na temu solidarnosti u odgojno-obrazovnom sustavu s predstavnicama škola i organizacija civilnog društva te učenicima partnerskih škola.

 

PROGRAM:

17:00 - 18.00 Diskusija Potencijal škola u izgradnji solidarn(ij)ih zajednica”

18:00 - 18:30 Prezentacija projekta p.s. Pokreni solidarnost!/Exhibit Solidarity!

18:30 - 19:15 Razgledavanje izložbe i neformalno druženje uz zakusku

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.