Studijska posjeta Mirovnih studija Ljubljani

Large_rog

Mirovni studiji u suradnji s Mirovnim Inštitutom organizirali su od 14. - 16. 04. 2011. studijsku posjetu Ljubljani. Sudionici i sudionice su se upoznali s radom organizacija civilnog društva u Sloveniji, kroz rad nekoliko organizacija i inicijativa iz područja izgradnje mira i zaštite ljudskih prava.

 

 

Upoznali smo se s radom Mirovnog Inštituta – organizacije koja se već 20 godina bavi izgradnjom mira, s radom Anti-fa zajedničke inicijative studenata i profesora na Fakultetu za društvene i političke znanosti (Fakulteta za družbene vede),a koja se bavi suzbijanjem suvremenih pojava fašizma. Posjetili smo Slovensku filantropiju – organizaciju koja se bavi zaštitom prava tražitelja azila i integracijom azilanata i promicanjem volonterstva. Najveći dojam na sudionike je ostavio je Socijalni centar Rog i inicijative Izbrisani i Nevidljivi radnici svijeta (IWW), koja se bavi podizanjem svijesti i zaštitom prava radnika stranaca. Prikazan je film o položaju radnika stranaca: Gradimo suženjstvo.

Kroz studijsku šetnju i predavanje Leva Krefta, na kreativan i kritičan način sudionici/ce su se upoznali sa stvaranjem slovenske povijesti i utjecaju kulture na stvaranje identiteta.

Putovanje je financijski podržano od EU kroz program Europa za građane/Europe for citizens i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.