Borba za dostojanstvo učitelja - borba je za kvalitetno obrazovanje!

Large_obrazovanje

Svjetski je dan učitelja i želimo podsjetiti kako naši učitelji i nastavnici često rade u teškim uvjetima bez osiguranih minimalnih uvjeta za kvalitetno obavljanje nastave.

Osam od deset učitelja i nastavnika nam je u anketi koju su ove godine proveli studenti Mirovnih studija reklo kako škole ne uspijevaju osigurati dovoljno materijala, didaktičkih sredstava  i pomagala ili stručnog kadra za kvalitetno izvođenje nastave. 

Devet od deset njih reklo nam je kako osjećaju da ih se u javnosti podcijenjuje. Također, podaci Državnog zavoda za statistiku nam govore se među visoko obrazovanim kadrom u Hrvatskoj upravo zaposleni u obrazovanju mogu nadati najmanjim plaćama.

Centar za mirovne studije u svom radu surađuje sa stotinama učitelja i nastavnika koji nas svakodnevno inspiriraju kreativnošću i angažmanom u učionicama. Želimo im odati priznanje i napomenuti kako javna politika ne može počivati na entuzijazmu nastavnika. Za kvalitetno obrazovanje potrebno je osigurati materijalne uvjete u školama, kvalitetan kurikulum i zadovoljne i kapacitirane nastavnike. Danas podsjećamo na nastavnike: borba za njihovo dostojanstvo borba je za kvalitetno obrazovanje! 

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.