Predsjedniče, odmorite se! - reakcija CMS-a na izjavu predsjednika Mesića o mogućoj vojnoj intervenciji u BiH

Large_news_8754

Čašica šampanjca, neformalni razgovori i približavanje isteku mandata dovoljni su da preko usana još uvijek aktualnog predsjednika Mesića prođu riječi rata. Ostali smo zatečeni izjavom predsjednika Mesića kojom spekulira o mogućoj vojnoj intervenciji u Bosni i Hercegovini, a u cilju očuvanja suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Nema nikakve sumnje da je trenutna politika Milorada Dodika pogubna za Bosnu i Hercegovinu, ali ne smije biti nikakve sumnje da bilo koje zastrašivanje vojnim intervencijama - makar i neformalno, neće takvoj politici stati na kraj.

Želimo vjerovati kako smo svi skupa naučili lekcije iz nedavnih ratova na područjima bivše Jugoslavije. Jedna od tih lekcija trebala bi biti i svijest političara o vlastitoj odgovornosti za vlastite izjave. U potpunosti je neprihvatljivo čak i spekulirati o mogućim vojnim intervencijama na ratom iscrpljenim prostorima. Poznate su crne brojke nedavnih ratova, na tisuće poginulih, nestalih, raseljenih, ranjenih. U trenutku kada se još uvijek nismo oporavili od vlastite ratne prošlosti, zatrašujuće je, makar i neformalno, razmišljati o ratu kao mogućem rješenju bilo koje krize. Postoji na tisuće drugih načina kako upravljati krizama i odgovorni političari dužni su pronaći takva rješenja. Zato predsjedniče, ukoliko ne znate kako se nositi sa izazovima Bosne i Hercegovine, odmorite se.

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.