Solidarnost

Large_solidarnost_vizual

Povodom Međunarodnog dana solidarnosti CMS je objavio video i dodatni prateći materijal namijenjen za korištenje u radu s mladima kroz formalno i neformalno obrazovanje, koji tematiziraju solidarnost.

Ovim materijalima želimo doprinijeti sadržaju rada s mladima temeljenog na vrijednostima. Također i potaknuti da se u odgojnom i obrazovnom radu o solidarnosti više govori, upućuje mlade na kritičko promišljanje stvarnost koju žive te da ih se potiče na aktivan i konstruktivan doprinos društvu.   

Solidarnost je uvijek važna, a pogotovo u današnje vrijeme nestabilnosti i neizvjesnosti, u kojem mnogi bez podrške i zalaganja drugih građana ne mogu izboriti ili ostvariti svoja prava te dostojanstven život. Povezanost zajednice i borba za bolje društvo i život svih nisu moguće bez uzajamne i međusobne podrške, kao ni razumijevanja važnosti održanja solidarnih politika države.

Video je primarno namijenjen za korištenje u srednjoj školi i višim razredima osnovne škole, može se koristiti u nastavi različitih društvenih i humanističkih predmeta, a posebno je povezan sa međupredmetnim temama građanski odgoj i obrazovanje te održivi razvoj. Također dobar je temelj za razumijevanje kako mehanizama i mjera solidarnosti koje država provodi tako i međuljudske solidarnosti  odnosno važnost podrške u zajednici.

Materijal za korištenje nakon gledanja videa namijenjen je za analitički grupni zadatak.


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.