Dijelimo školski kalendar koji spaja građanski odgoj i obrazovanje te održivi razvoj!

Large_goo__kolski_kalendar_3

Centar za mirovne studije pripremio je u suradnji sa GOOD inicijativom školski kalendar za 2020./2021. godinu. Kalendar povezuje sadržaje 2 međupredmetne teme - građanski odgoj i obrazovanje te održivi razvoj. 

Ovim kalendarom, Centar za mirovne studije i GOOD Inicijativa žele doprinijeti razumijevanju međuovisnosti spomenutih dimenzija kroz jednostavne prijedloge za nastavu i rad na temama ciljeva održivog razvoja prvenstveno kroz rad na međupredmetnim temama Održivi razvoj i Građanski odgoj i obrazovanje, ali i šire u smislu projektne nastave, akcija u zajednici i slično. 

U kalendaru se osim državnih praznka nalaze i važni međunarodni datumi koji su i vizualno povezani sa ciljevima održivog razvoja. Svaki istaknuti datum donosi i ideje za aktivnosti s učenicima/cama. Već za prvi dio nastavne godine možete odabrati na primjer 21. rujna Međunarodni dan mira ili 11. listopada Međunarodni dan djevojčica, a 20.-26. rujna obilježava se Europski tjedan održivog razvoja te planirane aktivnosti s učenicima možete i prijaviti ovdje te postati dijelom europske inicijative.

Školski kalendar 2020./2021.

 

Tiskani kalendar se dijeli školama s kojima surađuju organizacije okupljene u GOOD inicijativu, a ako želite primjerak za vaš razred, javite nam se na prijave@cms.hr do 30. rujna.

Također smo izradili i online verziju kalendara koju možete koristiti na web stranici GOOD inicijative. Ovaj interaktivni kalendar sadrži više prijedloga i materijala koji se mogu korisitit za rad s učenicima/cama i mladima. U uvodnom dijelu se nalaze informacije o Agendi 2030. za održivi razvoj i popis ciljeva održivog razvoja kako bi se zainteresirani mogli uputit u ključne sadržaje. Ispod toga nalazi se kalendar u kojem možet „otvoriti“ pojedini datum i tako saznati zašto se obilježava i preuzeti ideje za rad.

Želimo svim obrazovnim radnicicama/cima uspješnu školsku godinu!

Nadamo se da će vam kalendar uspjeti približiti ciljeve održivog razvoja i njihovu važnost za sve te da će vas nadahnuti u radu s učenicama i učenicima! 

 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.