Sastanak NVO-a zainteresiranih za stratešku litigaciju pred Europskim sudom za ljudska prava

Large_echr

Pozivamo vas na inicijalni sastanak nevladinih organizacija zainteresiranih za stratešku litigaciju pred Europskim sudom za ljudska prava koji organizira Centar za mirovne studije u sklopu projekta "Potpora hrvatskim odvjetnicima i nevladinim organizacijama u strateškoj litigaciji pred Europskim sudom za ljudska prava ". Sastanak će se održati u 6. 10. 2010. u 14 do 16 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112 a.

 

 

 

Jedano od ciljeva projekta je pružiti potporu nevladinim organizacijama koje se bave diskriminacijom i zaštitom prava ranjivih skupina. Centar za mirovne studije je prijašnjih godina proveo edukaciju odvjetnika za Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava  koji su zainteresirani za rad na strateškim slučajevima kršenja ljudkih prava. Na ovom inicijalnom sastanku bismo vas informirali o mogućnostima suradnje te bismo razmijenili informacije o potrebama i mogućnostima.

 

Ovim putem vas također obavještavamo da će se prije sastanka od 11 do 13 sati održati sastanak Koalicije za odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo te vas  pozivamo da  sudjelujete na sastanku ukoliko ste zainteresirani.

Ukoliko dolazite izvan Zagreba, troškovi prijevoza će vam biti refundirani.
Molimo vas da nam pošaljete prijavni upitnik prema kojem ćemo odabrati najzainteresiranije sudionike, najkasnije do 1. 10., kako bi vas mogli kontaktirati i obavijestitti vas o vašem sudjelovanju na sastanku.

Srdačan pozdrav !

Lucija Kuharić

Centar za mirovne studije

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.