Prijavite se za trening "Interkulturni medijatori" u Karlovcu!

Large_interkulturni_medijatori

Centar za mirovne studije poziva vas da se prijavite na trening Interkulturni medijatori. Edukacija je namijenjena osobama koje već rade ili su tek zainteresirane raditi u plurikulturnom okruženju i doprinositi razvoju interkulturnih zajednica i društva. Ako ste socijalni radnik_ca, odgajatelj_ica, nastavnik_ca, stručna_i suradnik_ca u odgojno-obrazovnoj ustanovi, radnik_ca u javnoj ustanovi, volonter_ka u radu na integraciji ili se na koji drugi način bavite uključivanjem ljudi u društvo – prijavite se!

Iako je naizgled kulturno homogeno društvo, Hrvatska u svojoj suvremenijoj povijesti dobro poznaje tradiciju migracija, bilo da se radi o emigraciji ili imigraciji, romskim zajednicama, postojanju autohtonih i dolasku novih manjina. Također, procesi migracija koji se odvijaju u posljednjih nekoliko godina kao posljedica ratova, klimatskih promjena, ekonomskih i političkih previranja postavljaju nas u situaciju u kojoj je nužno učiniti dodatne osobne i institucionalne napore za izgradnju interkulturnog društva.

Cilj programa Interkulturni medijatori je potaknuti dvosmjeran proces gradnje interkulturnog društva: osposobiti članove društva za gradnju osobnih, društvenih i institucionalnih pretpostavki za izgradnju interkulturnog društva, za podršku osobama drugih kultura da sa što manje stresa i muke započnu i žive kvalitetan život u našem društvu.

Obrazovne module vode osobe s iskustvom u radu na integraciji stranaca i hrvatskog društva, s teorijskim poznavanjem tema i praktičnim iskustvom u radu.

 

  1. susret: utorak 31.5. Migracije, izbjeglištvo, diskriminacija (online predavanje, od 10-13h)
  2. susret: četvrtak 9.6. Kulturni obrasci i različitosti, interkulturalnost (uživo, 10-17h)
  3. susret: petak 10.6. Medijacija i integracija (uživo, 10-17h)

 

 

Detaljnije informacije o prostoru edukacije, kao i opširnije informacije o programu i voditeljicama, poslat ćemo u najskorijem roku.

Edukacija je za sudionike i sudionice besplatna. Organizator pokriva troškove prehrane za vrijeme trajanja edukacije. Edukacija se organizira u sklopu projekta „Uključi me lokalno“, kojeg financijski podupire Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u zajedničkoj provedbi Centra za mirovne studije i Centra za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek.

 

Svoje prijave nam pošaljite do 25.5. u prijavnom obrascu na adresu prijave@cms.hr s naznakom: Za interkulturne medijatore.

 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.