Prijateljska utakmica s tražiteljima azila

Large_tekma

Centar za mirovne studije i Udruga navijača nogometnog kluba Zagreb „Bijeli anđeli", u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Udrugom mladih antifašista grada Zagreba „Antifa", organiziraju prijateljsku nogometnu utakmicu sa zainteresiranim tražiteljima azila kojom ćemo na simboličan način promicati borbu protiv rasizma i svih oblika diskriminacije.

 

 

Utakmica će se održati 7. svibnja 2011. od 13 do 15h u Kutini, na terenima NK Moslavina, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

Bijeli anđeli navijači su nogometnog kluba Zagreb, 11 godina službeno organizirani u udrugu, jednu od prvih takvog tipa u Hrvatskoj. Osim praćenja utakmica NK Zagreba, u svoj su statut ugradili i borbu protiv svih oblika diskriminacije na i oko nogometnih terena te promicanje navijačke kulture nenasilja i dijaloga, želeći s jedne strane aktivnijim pristupom smanjiti jaz nerazumijevanja između navijačke subkulture i društva općenito, a s druge pokazati da nogometni stadioni trebaju biti dostupni svima i biti mjesta veselja i druženja, a ne nasilja i mržnje. Zbog toga Bijeli anđeli surađuju sa mrežama poput FARE-a te FSE-a (Football supporters Europe), a kroz akcije poput ove žele svoja načela promicati u praksi.
FARE (Football Against Racism in Europe) je europska mreža organizacija koja se bavi ljudskim pravima kroz nogomet (antirasizam, tolerancija s obzirom na seksualno opredjeljenje i sl.). FARE je posvećen borbi protiv rasizma i ksenofobije u nogometu diljem Europe, prije svega kroz koordinirane akcije i zajedničke napore, na lokalnoj i nacionalnoj razini.

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.