OTVORENO PISMO CENTRA ZA MIROVNE STUDIJE: Premijeru Plenkoviću, koliko “izdvojenih incidenata” čini sustavnu praksu?

Large_otvoreno_pismo_premijeru_plenkovi_u__website_

Centar za mirovne studije uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u kojem mu je dostavio brojne materijale koji pokazuju sustavnost nasilja prema izbjeglicama i još jednom ponovio svoj zahtjev za smjenom odgovornih, odnosno za smjenom glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, načelnika Uprave za granicu policije i pomoćnika glavnog ravnatelja policije Zorana Ničena, kao i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te državne tajnice Tereziju Gras.

Ovo pismo dodatno je potkrijepljeno i novom odlukom jedne od zemalja članica Europske unije, Nizozemske, koja je odlučila obustaviti vraćanja izbjeglica u Hrvatsku koja su se događala po Dublinskoj uredbi, zbog nezakonitih i nasilnih protjerivanja kojima bi izbjeglice mogle biti izložene.