[KONFERENCIJA ZA MEDIJE] Izazovi integracije u Hrvatskoj i zemljama Europske unije

Large_pandpas_map

Centar za mirovne studije poziva novinare i novinarke na konferenciju za medije Izazovi integracije u Hrvatskoj i zemljama Europske unije u utorak 12. studenoga u 10:30 u dvorani Zelene akcije, Frankopanska 1 (prvi kat).

 

Tražitelji azila i izbjeglice suočavaju se s velikim izazovima vezanim uz integraciju i sudjelovanje u društvenom životu. Za one koji su uspjeli stići u Europu, preostaju mnoge poteškoće u svakodnevnom životu i izazovima nije ni približno kraj. Rasizam, isključenost s tržišta rada, poteškoće pri priznavanju obrazovanja i radnog iskustva te postizanju dobrog poznavanja jezika, spore procedure odobravanja azila, zajedno s nepripremljenošću  institucija, samo su neke od brojnih prepreka koje dovode do situacija ograničene autonomije i potencijalne otuđenosti. Stoga je jedan od važnih izazova danas kako ojačati, slušati i dosljedno unaprijeđivati društvena rješenja za poboljšanje života tražitelja azila i izbjeglica.

Upravo o tim izazovima govori istraživanje provedeno u okviru europskog projekta PandPAS - Pre i Post Arrival Scheme, čiji će rezultati biti predstavljeni na sutrašnjoj konferenciji za medije. 

 

Na konferenciji za medije govorit će:

Maddalena Avon, Centar za mirovne studije (provoditelj projekta u Hrvatskoj)

Alessandro Carbone, koordinator projekta, Italija

Sandra Mateus, ISCTE – Sveučilišni institut Lisabon (provoditelji projekta u Portugalu)

Eugen Vuković, Biciklopopravljaona Zelene akcije (primjer dobre prakse integracije u Hrvatskoj)

 

Za dodatne informacije slobodno kontaktirajte Lovorku Šošić na lovorka.sosic@cms.hr ili 0981898457.

 

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.