Dugave pedaliraju i čitaju Šarene priče

Large_dsc_0151

Prošle subote, 13. lipnja 2015. U zagrebačkom kvartu Dugave Osnovne škole Frana Galovića organizirala je biciklijadu „Dugave pedaliraju“. U sklopu ovog projekta organizirano je čitanje slikovnice „Šarene priče“ i likovna radionica za djecu mlađeg uzrasta u knjižnici Dugave. Priče su čitali učenici OŠ Frana Galovića, koji uz priče pripremili i zanimljivosti o zemljama iz kojih su priče stigle.  

Priče koje čine slikovnicu Šarene priče ispričali su prijatelji i prijateljice, novi i stari članovi hrvatskog društva, s ciljem da nam prenesu neke trenutke iz svojih života. Ti trenuci su djelomično isprepleteni stvarnošću, a djelomično fikcijom koja je njima prenašana dok su bili djeca. Nakon promocije slikovnice Šarene priče, organizira se niz radionica čitanja priča koje djeci, ali i odraslima omogućavaju da bolje spoznaju svijet kojeg smo dio, a time i sebe same. 

Projekt „Dugave pedaliraju“ podupiru udruge Centar za mirovne studije, Forum za slobodu odgoja, Nextbike Hrvatska,  Savjetovalište „Luka Ritz“ i udruga Fade- IN u koprodukciji sa Zagreb filmom (u sklopu manifestacije HRVATSKA VOLONTIRA), a aktivni volonteri - partneri na projektu su PUZ – II. postaja, MUP – VI. policijska postaja, DV Tratinčica, Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Dugave, Sindikat biciklista, Crveni križ grada Zagreba, Dom zdravlja Dugave, Cest is d best te privatne osobe koje svojim dugogodišnjim djelovanjem rade na promicanju biciklizma.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.