Što je interkulturno obrazovanje? - predstavljanje priručnika za nastavnike i druge znatiželjnike

Large_interkulturnopozivnica

Centar za mirovne studije poziva Vas na predstavljanje publikacije  Što je interkulturno obrazovanje? - priručnik za nastavnike i druge znatiželjnike, autorica dr. sc. Marije Bartulović i dr. sc. Barbare Kušević

 

Predstavljanje će se održati u utorak, 07. veljače s početkom u 18 sati, u Konferencijskoj dvorani na drugom katu knjižnice Filozofskog fakulteta (Ivana Lučića 3, Zagreb), a otvorit će ga dr. sc. Ante Kolak pročelnik Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Priručnik za nastavnike i nastavnice, kojim se daju smjernice za interkulturno obrazovanje na svim obrazovnim razinama, uz autorice dr. sc. Mariju Bartulović i dr. sc. Barbaru Kušević predstavit će recenzentica priručnika dr. sc. Vedrana Spajić-Vrkaš sa Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Lovorka Bačić iz Centra za mirovne studije, koji je izdavač priručnika.

U vremenu kada se suočavamo s novim izazovima globalizacije i migracija, uz rad na uspostavljanju politika i praksi otvorenosti, nužno je i odgovoriti na nove potrebe unutar obrazovnog sustava. Priručnik je prilagođen nastavnicima i drugim obrazovnim radnicima koji rade ili žele raditi na širem i temeljitijem razumijevanju koncepta interkulturalnosti te potiče obrazovanje koje za cilj ima izgradnju inkluzivnoga i pravednoga društva. Također, ovaj priručnik razbija zablude vezane za interkulturno obrazovanje i pridonosi otvaranju perspektiva i pitanja vezanih uz različitosti i interkulturalizam.

 

Publikaciju Što je interkulturno obrazovanje? - priručnik za nastavnike i druge znatiželjnike možete besplatno pogledati i nabaviti ovdje.

 

Publikacija "Što je interkulturno obrazovanje? - priručnik za nastavnike i druge znatiželjnike" objavljena je u sklopu aktivnosti na projektu "Protiv rasizma i ksenofobije - za izbjegličku i etničku jednakost (Racism and xenophobia: for refugee and ethnic equality)" koji je financiran sredstvima Europske unije te sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Preporučite članak: