[POZIV NA RADIONICU] Aktivni građani - budi promjena u svojoj lokalnoj zajednici

Large_maxresdefault

Pozivamo zainteresirane osobe da se do 20. siječnja prijave za sudjelovanje na radionici  Aktivni građani - budi promjena u svojoj lokalnoj zajednici koja će se održati u Zagrebu.

Radionica je namijenjena osobama koje su zainteresirane za pokretanje aktivnih promjena u svojim lokalnim zajednicama, pronalaženje osoba s kojima bi se povezale u svrhu zajedničkog ostvarivanja tih promjena te općenito, unaprjeđenju života zajednice kroz poticanje tolerancije i interkulturalnosti.

 

Radionica Aktivni građani promovira aktivnosti organizirane i vođene od samih građana i građanki koji vide važnost aktivnog uključivanja u svoje lokalne zajednice i stvaranja otvorenih interkulturalnih zajednica.

 

Kroz radionicu sudionici i sudionice imat će priliku istražiti kako se formira kultura i naš vlastiti identitet te koja je važnost dijaloga u pronalaženju zajedničkih rješenja. Kroz širenje shvaćanja lokalnih i globalnih zajednica, trening osnažuje sudionike i sudionice da preuzmu aktivnu ulogu i budu dio promjena u svojem okruženju.

 

Uz to, radionica nudi alate za organiziranje malih društvenih akcija u lokalnoj zajednici te stvara mogućnost za istraživanje vlastitih stavova i otvorenosti prema različitostima. 

Cilj malih društvenih akcija je promoviranje interkulturalnosti, borba protiv ksenofobije i netolerancije,  otvaranje prostora za međusobnu suradnju, razumijevanje i toleranciju u lokalnoj zajednici te prevladavanju stereotipa i izgradnji pozitivne slike o migrantima i izbjeglicama koristeći društvene mreže i raznolike senzibilizacijske/društvene aktivnosti (predavanja, diskusije, radionice, projekcije, izložbe, nešto drugo ovisno o vašim idejama). 

 

Program se provodi kroz dvije dvodnevne radionice koje će se održati:

27.-28. siječnja i 10.-11. veljače 2018. godine u Zagrebu.

 

 

Radionice će se održavati: subotom od 10 – 17 i nedjeljom od 10  – 16 sati.

Za sudionike i sudionice oba dana radionica biti će osiguran ručak.

 

Nakon završetka radionica sudionici i sudionice će provesti manje senzibilizacijske/društvene akcije u svojoj lokalnoj zajednici uz podršku i mentorstvo voditelja i voditeljice radionice.

Organizacija malih društvenih akcija provodit će se od veljače do svibnja 2018. godine

 

Program radionice podijeljen je u dva modula:

 

1.    Identitet, kultura i interkulturalni dijalog (27.-28. siječanj)

×     Upoznavanje s idejom treninga Aktivni građani

×    Formiranje kulture i identiteta

×     Dijalog  i mogućnost učenja i djeljenja kroz dijalog

 

2.     Lokalne i globalne zajednice i planiranje malih društvenih akcija   (10.-11. veljače)

×     Razumjevanje koncepta lokalne zajednice

×     Povezanost lokalne i globalne zajednice

×     Identificiranje ključnih dionika u vlastitim lokalnim zajednicama

×    Planiranje budućih senzibilizacijskih aktivnosti te kako ih provesti

 

Prilažemo prijavni obrazac i radujemo se vašoj prijavi! 

Prijave pošaljite do 20.01.2018. na lea.horvat@cms.hr

 

 

Aktivnost je dio projekta “Empowering communities in Europe (ECE)” koji je financiran sredstvima Europske komisije. Cilj projekta jest rad prevladavanju stereotipa i izgradnji pozitivne slike o migrantima i izbjeglicama. Vodeći partner projekta je British Council. Više o programu Active Citizens pročitajte ovdje.


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.