Nacionalna konferencija o promicanju prava migranata i izbjeglica u Hrvatskoj

Large_large_abstract_colors

Pozivamo vas na nacionalnu konferenciju o promicanju prava migranata i izbjeglica u Hrvatskoj koja će se održati u hotelu Sheraton u Zagrebu, u srijedu 7. prosinca  od 10 sati.

Ovo je prva konferencija u Hrvatskoj koju organiziraju i vode migrantski i izbjeglički aktivisti i aktivistkinje te zagovarači za ljudska prava, odnosno stručnjaci i stručnjakinje u temi integracije.  

Konferencija je zamišljena  kao prostor mapiranja problema s kojima se susreću osobe s izbjegličkim i migrantskim iskustvom koji žive u Hrvatskoj,  novi članovi našeg društva, kao i prostor zajedničkog rada na pronalasku prijedloga rješenja s predstavnicima institucija, gradova, fakulteta, zainteresirane javnosti i drugih dionika uključenih u procese stvaranja interkulturalnog društva, a provodi se po participativnoj metodi G-100 konferencija.

Konferencija se organizira po uzoru i u suradnji s izbjeglički vođenom inicijativom G-100 pod vodstvom Diaspora Network Alliance, koja organizira serije G100 konferencija vođenih od strane izbjeglica u različitim zemljama Europe. Osim toga, konferencija je dio europskog projekta 2incING kojeg provodi Centar za mirovne studije.


Izjave za medije predviđene su uoči same konferencije, odnosno od 9:30 - 10:00 sati.


Program konferencije:

9:00 - 10:00   

Registracija

10:00 - 10:15 

Otvaranje konferencije i pozdravni govori

10:15 - 13:00

World cafe paneli na temu obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene skrbi i statusnih i viznih pitanja (samo za sudionike i sudionice konferencije)

14:00 - 16:00 

Panel rasprava s fokusom na preporuke unaprjeđenja pristupa obrazovanju, zapošljavanju, zdravstvenoj skrbi i statusnim i viznim pitanjima (otvorena za javnost)

 


Za sve dodatne informacije o konferenciji molimo vas obratite se na cms@cms.hr.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.