Tjedni jednakosti u Belom Manastiru #ProBudiJednakost

Large_pogledajme__11_

Arterarij, Centar za mirovne studije i Romska organizacije mladih Hrvatske pozivaju vas na Tjedne jednakosti u Belom Manastiru koji će se održati od 17. do 30. lipnja.

Tjedni jednakosti u Belom Manastiru otvorit će se u četvrtak, 17. lipnja u 16 sati u centru Belog Manastira performansom Romskog resursnog centra Darda. Performansom će se lokalnoj zajednici prikazati jedan dio romske kulturne baštine. Dodatno, performansom se želi otvoriti prostor za razgovor s građanima/kama i pozvati ih na aktivnosti u okviru Tjedana jednakosti. 

Istog dana, u amfiteatru Etnološkog centra baranjske baštine u 21 sati bit će prikazana predstava  “POGLEDAJME” Romana Nikolića, nastala u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem, a koja progovara o identitetu i društvenim odnosima. Karte za predstavu su besplatne, ali zbog ograničenog broja mjesta, sukladno epidemiološkim mjerama, obavezna je rezervacija na prijave@cms.hr

Uz to, istog dana i također u izložbenom prostoru Etnološkog centra baransjke baštine bit će otvorena audio-vizualna izložba Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić. Izložba „Jednog dana život će biti lijep“ nastavak je projekta „Kad odrastem, bit ću bogatašica“ kojim se zaustavljamo u prostorima u kojima djeca žive i u kojima maštaju o budućnosti.

Beli Manastiru jedan je od osam gradova u Hrvatskoj u kojem se održavaju Tjedni jednakosti, kojima se želi upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost.

Unutar jedne godine, svaki treći Rom ili Romkinja u regiji Slavonije minimalno jedanput doživi diskriminaciju. Tjedni jednakosti koji se između 8. travnja do 14. kolovoza održavaju još i u Zagrebu, Rijeci, Kutini, Vodnjanu, Slavonskom Brodu, Čakovcu i Karlovcu te kampanja #ProBudiJednakost na društvenim mrežama upozoravaju kako je diskriminacija nedopustiva i da je na svima nama da rušimo predrasude i promijenimo trenutnu situaciju.

Napomena: U prostorima Etnološkog centra baranjske baštine poštuju se epidemiološke mjere - ograničenjem broja ljudi u prostoriji, dezinfekcijom ruku i nošenjem maske. Predviđeni program podložan je izmjenama ako se epidemiološka situacija promijeni.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.