Međunarodna konferencija “Dobre prakse u borbi protiv zločina iz mržnje i govora mržnje”

Large_againsthate_naslovna

Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava Zagreb organiziraju međunarodnu konferenciju “Dobre prakse u borbi protiv zločina iz mržnje i govora mržnje” koja će se održati u ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb s početkom u 9:30 sati.
Novinari i novinarke moći će dobiti izjave govornika panela uoči same konferencije, u 9:00 sati. 

 

U sklopu konferencije bit će predstavljen Priručnik o dobrim praksama suzbijanja govora mržnje i zločina iz mržnje koji donosi pregled 24 različita primjera prevencije, informiranja javnosti, podizanja svijesti, praćenja i procesuiranja te pružanja zaštite žrtvama zločina iz mržnje i govora mržnje, koji institucije i organizacije civilnog društva provode diljem Europske unije. 

Na međunarodnoj konferenciji u Zagrebu sudjelovat će više od 100 sudionika iz 21 države članice Europske unije, a o dobrim praksama iz svojih zemalja govorit će sudionici iz Austrije, Belgije, Finske, Hrvatske, Italije, Malte, Poljske, Slovenije i Španjolske.

Konferencija je organizirana u sklopu projekta Against Hate - Protiv mržnje kojega provode Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb i Gong u suradnji s Ministarstvom pravosuđa Republike Finske te finskom Udrugom za podršku žrtvama.


Radni jezik konferencije je engleski sa simultanim prijevodom na hrvatski jezik.

Program konferencije nalazi se ovdje:


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.