7. Tjedni IZBJEGLICAma!

Large_instagram_i_najaveof_tjedni_izbjeglicama_20_20_1

Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija civilnog društva koje pružaju podršku izbjeglicama u integraciji, poziva vas na 7. Tjedne IZBJEGLICAma! Događanja u sklopu Tjedana održavat će se od ponedjeljka, 15. lipnja do subote 27. lipnja u Karlovcu, Sisku, Kutini, Slavonskom Brodu, Splitu, Zadru, Zagrebu, Kuterevu i Ježevu.

Tjedni IZBJEGLICAma! ove godine uključuju aktivnosti poput online panela i okruglih stolova, interaktivnih radionica, izložbe fotografija, kazališne predstave, webinara te zajedničkih druženja.

Koordinacija za integraciju zajedno s partnerskim organizacijama iz gradova diljem Hrvatske poziva sve građane i građanke na sudjelovanje u aktivnostima koje potiču bolje razumijevanje teških okolnosti u kojima se nalaze izbjeglice u Hrvatskoj, a koje su se dodatno pogoršale u vrijeme krize te na upoznavanje s novim članovima našeg društva.

Tjedni IZBJEGLICAma! održavaju se već sedmu godinu za redom povodom Svjetskog dana izbjeglica, koji se obilježava 20. lipnja, kako bi se upozorilo na tešku situaciji u kojoj se nalaze ljudi diljem svijeta koji su prisiljeni napustiti svoje domove.


U Hrvatskoj je od 2004. godine do danas odobreno oko 920 međunarodnih zaštita, dok trenutno oko 300 tražitelja azila živi u prihvatilištima u Zagrebu i Kutini. U cijelom svijetu trenutno je više od 70 milijuna prisilno raseljenih osoba, kako procjenjuje UN-ova agencija za izbjeglice. 

Aktivnosti 7. Tjedana IZBJEGLICAma! pratite ovdje
Moguće su male promjene u kalendaru događanja.

 

***

U sklopu Tjedana IZBJEGLICAma! odvijaju se aktivnosti koje nisu otvorene za javnost, poput vikend izleta u Kuterevo kolektiva Žene ženama kojeg uoči Tjedana organiziraju Živi Atelje DK i Centar za mirovne studije.

 

***

Koordinacija za integraciju neformalna je mreža organizacija civilnog društva koje kroz svoj rad pružaju podršku izbjeglicama u integraciji, a ove godine Tjedne IZBJEGLICAma! podržava više od petnaest organizacija, odnosno: Isusovačka služba za izbjeglice, Hrvatski crveni križ, UNHCR Hrvatska, Centar za mirovne studije, Rehabilitacijski centar za stres i traumu, Hrvatski pravni centar, Are you Syrious?, Udruga „Mi“ Split, Živi atelje DK, Centar za kulturu dijaloga, Projekt Građanskih Prava Sisak, Društvo za psihološku pomoć, Liječnici svijeta (Médecins du monde) Hrvatska, Institut za razvoj i međunarodne odnose, Impact Hub Zagreb, Carpe Diem te Volonterski centar Zadar.

 

7. Tjedni IZBJEGLICAma organizirani su u sklopu projekta BRIDGES, sufinanciranog iz Fonda EU za azil, migracije i integraciju.

 

 

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.