5. tjedni IZBJEGLICAma!

Large_logotip_tjedan_izbjeglicama

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju poziva vas na  5. tjedne IZBJEGLICAma koji će trajati od ponedjeljka, 11. lipnja do subote 23. lipnja u šest gradova: Karlovcu, Novigradu, Ogulinu, Osijeku, Zadru i Zagrebu.

 

Tjedni IZBJEGLICAma! održavaju se povodom Svjetskog dana izbjeglica, koji se obilježava 20. lipnja, kako bi se upozorilo na tešku situaciji u kojoj se nalaze ljudi diljem svijeta koji su prisiljeni napustiti svoje domove. UN-ova agencija za izbjeglice - UNHCR procjenjuje kako se u svijetu je trenutno 65.5 milijuna prisilno raseljenih osoba. 

U Hrvatskoj je od 2004. godine do danas odobrena međunarodna zaštita za oko 560 ljudi, dok trenutno oko 300 tražitelja azila živi u prihvatilištima u Zagrebu i Kutini. Iako je riječ o malom broju izbjeglica važno je raditi na kvalitetnom sustavu integracije i stvaranju društva koje je spremno prihvatiti i uključiti nove članove i članice. 

Organizacije okupljene u Koordinaciji za integraciju, zajedno s partnerima iz drugih gradova, pozivaju vas na aktivnosti koje potiču kreiranje prostora susreta i razumijevanja između novih i starih članova društva, kako bismo zajedno gradili uključivo i otvoreno društvo. #integracijaSAD

Program 5. tjedana IZBJEGLICAma pogledajte ovdje, a novosti pratite ovdje.

Program drugog tjedna 5. tjedana IZBJEGLICAma:

 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.