Medium_inicijativa_dobrodosli-_otvorena_europa_-_sastanak_sefova_policija__1_

Europa ne može graditi svoju sreću na tuđoj nesreći

Povodom današnjeg sastanka šefova policija Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije, koji u Zagrebu raspravljaju o humanitarnoj krizi, Inicijativa Dobrodošli! zahtijeva od tih zemalja da ne posežu za mjerama vraćanja izbjeglica u nesigurnost podizanjem unutarnjih graničnih kontrola te igranja ping-ponga ljudskim sudbinama. Zemlje čiji su se predstavnici danas sastali imaju moralnu i političku odgovornost prema izbjeglicama koje kucaju na naša vrata. 

Medium_hina_-_izbjeglice__granica__no_

Siguran koridor za izbjeglice ne smije biti izlika za rasnu profilaciju

Povodom jučerašnje najave ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, da će se uvesti novi režim prijevoza izbjeglica vlakom iz Makedonije sve do Austrije, Inicijativa Dobrodošli! podsjeća da je izbjeglicama potrebno osigurati zaštićene i sigurne zračne, kopnene i morske koridore do destinacija kojima teže, kako bi se smanjila kršenja prava izbjeglih osoba i broj smrtnih slučajeva koji se svakodnevno događaju u EU.

Medium_inicijativa_dobrodosli_logo

Danas kod nas i oko nas: Odnos prema izbjeglicama

Inicijativu za podršku izbjeglicama „Dobrodošli!“ , koja okuplja pojedince i organizacije civilnog društva s ciljem pružanja podrške izbjeglicama na terenu, ali i vršenja političkog pritiska na institucije Republike Hrvatske i Europske unije radi promjene restriktivnih migracijskih politika,na seminaru Protiv fašizma danas predstavila je Julija Kranjec iz Centra za mirovne studije.

Medium_maz

Mreža antifašistkinja Zagreba: Kapitalizam i fašizam

U duhu antifašističke borbe Mreža antifašistkinja Zagreba je direktnodemokratski kolektiv koji uspostavlja društvenu frontu koja unapređuje i aktualizira njene vrijednosti i u stanju je ne samo ukinuti represivne i diskriminatorne prakse već i dati emancipacijske društvene alternative. Metode koje aktualizira su: (samo)edukacija, direktna akcija, rotacija, a u predavanju dr. sc. Dijane Ćurković i Ivae Ivas iz Mreže antifašistkinja Zagreba, koje je održano u sklopu seminara Protiv fašizma danas, u organizaciji Mirovnih studija u suradnji s Antifašističkom platformom,  dan povijesni prikaz i usporedba kapitalizma i fašizma.

Medium_nk_zagreb_041

Aktivizam i sport: Na stadionu i oko njega - Nogometni klub Zagreb 041

Nogometni klub Zagreb 041 u skolpu seminara Protiv fašizma danas u organizaciji Mirovnih studija u suradnji s Antifašističkom platformom u  Kući ljudskih prava 9. veljače 2016. godine održao je predstavljanje svog rada i borbe protiv svih vrsta diskriminacije s porukom povratka nogometu kao sportu solidarnosti, zdravog nadmetanja, uvažavanja protivnika i sportu kojeg vole zbog njegove jednostavnosti i ljepote. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.