-->
Medium_ms-728x300

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROGRAMA MIROVNIH STUDIJA 2015-16

Pozivamo zainteresirane na predstavljanje programa Mirovnih studija, radne godine 2015-2016., 18. po redu! Predstavljanje će se održati u utorak, 29.09. 2015. od 18-20 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c. Uz razgovor o uzrocima i posljedicama ratova razgovarati ćemo o važnosti obrazovanja za mir, uspostavljanja mirovnih politika te aktivističkom angažmanu na društvenoj promjeni. Govoriti će predavači i bivši polaznici programa.

Medium_autor_luka_tomac_-_eu_polo_ila_predmet_obrana_i_za_tita_i_pala_na_predmetu_ljudska_prava

EU položila predmet „Obrana i zaštita“ i pala na predmetu „Ljudska prava“

Nakon jučerašnjeg EU summita o izbjegličkoj krizi jasno je da je EU usvojila kratkovidnu i restriktivnu strategiju obrane i zaštite vanjskih granica koje su dovoljno daleko od srca Europe – onu između Grčke i Turske. Fokus cijele rasprave na summitu bio je na iznalaženju najefikasnijeg modela za sprečavanje izbjeglica da dođu u Europu, umjesto da se čelnici bave time kako riješiti uzroke dolaska velikog broja izbjeglica te kako unutar EU osigurati kvalitetnu zaštitu izbjeglicama u duljem vremenskom periodu i solidarno raspodijeliti sve obveze.

Medium_img_20150922_165054

Pozivamo MUP da pruža informacije izbjeglicama

Volonteri Inicijative “Dobrodošli” i ovoga su tjedna angažirani u Slavoniji, i to u Opatovcu, Bapskoj i  Tovarniku. Noćas su izbjeglice počele u Hrvatsku ulaziti i preko graničnog prijelaza Principovac u Srbiji te preko zelenih granica. Od jučer je protok usporen i dosta ljudi je zadržano na srbijanskoj granici. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.