Tjedni jednakosti u Vodnjanu #ProBudiJednakost

Large_c9a24734e31afd81b23b316787d009a4_view_article_new

Arterarij, Centar za mirovne studije i Romska organizacije mladih Hrvatske pozivaju vas na izložbu “Jednog dana život će biti lijep” koja će se u sklopu Tjedana jednakosti održati u Vodnjanu od 22. svibnja do 20. lipnja. Izložba će se održati u prostorima i u partnerstvu s Apoteka - Prostor za suvremenu umjetnost.

Audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić nastavak je projekta „Kad odrastem, bit ću bogatašica“ kojim se zaustavljamo u prostorima u kojima djeca žive i u kojima maštaju o budućnosti. Da bi u takvim okolnostima ostvarili svoje želje, potrebno je da budu nadprosječno ustrajni, marljivi, nepokolebljivi. Mnogi od njih to neće moći, kao što mnoga druga djeca na njihovom mjestu ne bi mogla. Nejednakost u kojoj odrastaju, nedostatak je stvarne slobode da ostvaruju svoje snove.

Vodnjan jedan je od sedam gradova u Hrvatskoj u kojem se održavaju aktivnosti Tjedana jednakosti, kojima se želi upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost.

Unutar jedne godine, svaki_a četvrti_a Rom_kinja doživi diskriminaciju.Tjedni jednakosti koji održavaju još i u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Kutini, Čakovcu, Rijeci i u Belom Manastiru te kampanja #ProBudiJednakost na društvenim mrežama upozoravaju kako je diskriminacija nedopustiva i da je na svima nama da rušimo predrasude i promijenimo trenutnu situaciju. 

Napomena: U prostoru Apoteke poštuju se epidemiološke mjere - ograničenjem broja ljudi u prostoriji, dezinfekcijom ruku i nošenjem maske. Predviđeni program podložan je izmjenama ako se epidemiološka situacija promijeni.

Fotografije predstave i izložbe su dostupne ispod teksta ovdje, i slobodne su za korištenje.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.