Upišite Mirovne studije - Mirovni studiji prvi put online!

Large_ms23_fb_event_share

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja Centra za mirovne studije koji educira, motivira, osnažuje i povezuje ljude za rad na društvenoj promjeni. Ove godine Mirovni studiji prvi put se održavaju online - a prijave su upravo u tijeku!

Mirovni studiji bave se razumijevanjem uzroka društvenih nepravdi, razvijanjem pristupa za otpor direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju te vizioniranjem i isprobavanjem pravednijih praksi i modela organiziranja. Namijenjen je aktivnim i nemirnim građanima neovisno o tome koje je njihovo iskustvo ili prethodno stečeno znanje. Prvi će se puta ove godine zbog epidemiološke situacije Mirovni studiji održati gotovo u potpunosti online uz planirana dva susreta uživo. Ova nas činjenica unatoč teškoj situaciji raduje jer program sada mogu upisati građanke i građani iz cijele Hrvatske što nam je već nekoliko godina bilo u planovima! 

Mirovni studiji kroz svoj program ohrabruju sudionike i sudionice da postanu aktivni nositelji promjena - kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju. Tijekom 22 godine rada, s približno 700 polaznika, program stvara istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za rad na društvenoj promjeni.

Program se odvija od siječnja do lipnja kroz 100 sati predavanja, radionica i praktičnog rada. Ove godine on će se odvijati gotovo u cijelosti online uz planirana dva susreta uživo ukoliko okolnosti s epidemijom to dozvole. Planirano opterećenje za polaznike/ce je 6 radnih sati tjedno kroz 6 mjeseci. O programu više saznajte ovdje!

Mirovni studiji organizirani su kroz 3 modula i 7 programskih cjelina.

PROGRAMSKE CJELINE

 

I. VJEŠTINE SURADNJE

II. PRISTUPI/ANALIZE

ODRŽIVI RAZVOJ I EKONOMSKA PRAVDA

LJUDSKA SIGURNOST I MIGRACIJE

LJUDSKA PRAVA

FEMINIZAM, SPOL, ROD, SEKSUALNOST

RATNO I ANTIRATNO NASLJEĐE

III. PRAKSE ZA DRUŠTVENU PROMJENU

Tko su predavači?

Predavači na mirovnim studijima su praktičari i teoretičari sa znanjem i iskustvom u analizi društvenih problema, ali i organiziranju za njihovo rješavanje. Ima tu aktivistkinja i sociologa, politologa i pedagoga, odvjetnika i medijatora.

Kome je program namijenjen?

Nemirnima. Ako imate više od 20 godina bez obzira na diplomu i stupanj obrazovanja. Za one koji žele podijeliti svoje znanje, koji žele čuti druge. Za ljude svih profesija koji u svojoj okolini žele koristiti znanja koje program nudi: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji,

sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji - program je za vas ako želite aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde. Ako želite razumjeti politike, upoznati rad institucija, saznati zašto se ljudi (samo)organiziraju, što su postigli, gdje su zapeli?

Koliko traje?

Program traje 100 sati, provodi se od siječnja do lipnja 2021. u večernjim satima. Predavanja i radionice održavaju se utorkom i četvrtkom od 18 do 20 sati online, a potrebno je i 2 sata tjedno

individualnog rada. Program uključuje dva radna vikenda u Zagrebu čije će točno vrijeme održavanja biti usklađeno s epidemiološkim uvjetima. Planirano vrijeme održavanja vikend susreta su veljača i svibanj 2021. godine.

Koliko košta?

Participacija u troškovima za šestomjesečni program za zaposlene iznosi 1.500 kuna, za studente, umirovljenike, privremeno nezaposlene 1.000 kuna. Ako ste u težem socio-ekonomskom položaju  to nije razlog za odustajanje od prijave, dogovoriti ćemo se kako možete doprinijeti programu. 

Kako se prijaviti?

Prijave za Mirovne studije otvorene su do 12. prosinca 2020. Prijavni obrazac nalazi se ovdje.

U program 2021. zbog participativnog načina rada možemo uključiti 25 osoba.

 

Ako trebate više informacija, javite se mailom na cms@cms.hr.

 Vizuale Mirovnih studija izradila je zadruga Slobodna domena.

 Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.