Konferencija: Zajednice prakse - stari i novi članovi društva u procesu integracije

Large_the_quarkwood_dash

Pozivamo vas na međunarodnu konferenciju "Zajednice prakse - stari i novi članovi društva u procesu integracije", koja će se održati 7. svibnja 2019. godine u 9:30, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Međunarodna konferencija Zajednice praksi - „stari“ i „novi“ članovi društva u procesu integracije, vrhunac je WELCOMM projekta koji povezuje civilno društvo, institucije i državljane trećih zemalja iz četiri zemalja članica EU kroz dijalog, raspravu i integraciju. Austrija, Hrvatska, Italija i Slovenija imaju različita iskustva u procesu integracije; međutim, njihova zajednička povijesna i kulturna pozadina, kao susjedne zemlje, nudi veliki potencijal za prijenos znanja i razmjenu iskustava. Dok se Italija i Austrija, kao veće države i "starije" članice EU, mogu osloniti na desetljeća iskustva s prihvatom i integracijom izbjeglica i migranata iz različitih kulturnih sredina, Hrvatska i Slovenija su se tek nedavno suočile s izazovima prihvata i integracijom izbjeglica i migranata. Iako su, u nedavnoj prošlosti, i Hrvatska i Slovenija doživjele prisilno premještanje ljudi zbog rata, izazovi integracije - iako prisutni, nisu bili toliko izraženi kao u trenutnoj političkoj krizi koja se odnosi na migracije.

 

WELCOMM ima tri glavna cilja: olakšati, ojačati i povećati kapacitete u olakšavanju procesa integracije za državljane trećih zemalja i za društvo koje ih prima. Nakon razvitka alata za informiranje i obuku različitih aktera u procesu integracije, projektni partneri će predstaviti svojapostignuća kroz međunarodnu platformu u regiji i pozvati zainteresirane da uče jedni od drugih, promisle, raspravljaju i djeluju.

 

Konferencija će se uglavnom fokusirati na postojeće integracijske inicijative - one koje su stvorili sami izbjeglice i migranti, kao i one koje su inicirali "stari" članovi društva. To je ključni element projekta WELCOMM: integracija je dvosmjerni proces koji zahtijeva aktivno sudjelovanje starih i novih članova društva. Uspješna integracija zahtijeva stalni dijalog u kojem stvaranje novih rješenjačini zajednički život lakšim i ugodnijim.

 

Konferencija će ugostiti niz zanimljivih govornika i sudionika iz Austrije, Hrvatske, Italije i Slovenije. 

Detaljni program konferencije nalazi se ispod.

Radni jezik konferencije je engleski jezik te prijevod na hrvatski nije osiguran.

 

Iznimno nas veseli odaziv vaših organizacija te vas molimo da sudjelovanje predstavnika vaših organizacija potvrdite na e-mail: tea.vidovic@cms.hr.


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.