Međunarodni dan ljudskih prava

Large_right-597134_1920

Međunarodnog dana ljudskih prava u subotu 10. prosinca 2016. godine, pozivamo Vas na niz događanja koje Centar za mirovne studije organizira s partnerima i suradnicima.

U sklopu javnog predstavljanja SOLIDARNE- zaklade za ljudska prava i solidarnost čiji je jedan od osnivača i zakladnika Centar za mirovne studije, u 11 sati u Kinu Europa, u Varšavskoj 3 u Zagrebu, predstavit će se nova kampanja Dobri domaćini: Podržimo mlade kreativce bez doma! Kampanju zajedno pokreću Inicijative Are You Syrious?, Inicijativa za podršku izbjeglicama Dobrodošli!, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost, Koalicija Solidarnosti Split i grupa Kries te volonteri, kako bi prikupili sredstva kojima će se mladim ljudima bez doma omogućiti da se izražavaju kroz umjetnost.

Povodom sedmog rođendana Muzeja suvremene umjetnosti, svoj prvi javni nastup održat će zbor "Domaćigosti“ u 19.45 sati u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, u Zagrebu. Zbor okuplja ljubitelje pjevanja kako bi pjevanjem potakli proces integracije i interkulturalnosti te prokazali predrasude. Zbor će izvesti tri pjesme: sirijsku, armensku i balkansku.

Također, zbor "Domaćigosti“ održat će nastup i ispred Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu, Sarajevska cesta 41, u 17.45 sati, za sve izbjeglice koji se tamo nalaze.

 

Preporučite članak: