Ljudska sigurnost

Medium_policija

Poziv na okrugli stol o nacrtu Zakona o policiji - pomaknut termin održavanja!

Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava ovim putem pozivaju Vas na okrugli stol o nacrtu Zakona o policiji koji se trenutno nalazi u saborskoj proceduri. Okrugli stol namjenjen je prvenstveno organizacijama civilnog društva i javnosti kako bi ih se što bolje upoznalo sa sadržajem novog Zakona ali ujedno i kako bi se čuli komentari organizacija civilnog društva na prijedlog teksta Zakona. Okrugli stol će se održati 22. veljače 2011. godine od 12,30 do 14,30 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c u Zagrebu.

Medium_poglavlje_23

Zajedničko mišljenje organizacija civilnog društva o Poglavlju 23

Izvještaj - Zajedničko mišljenje hrvatskih organizacija civilnoga društva o spremnosti Republike Hrvatske na zatvaranje pregovora u 23. poglavlju - Pravosuđe i temeljna ljudska prava - predstavlja zajednička nastojanja skupine organizacija civilnog društva s dugogodišnjem iskustvom na području zaštite i promicanja ljudskih prava.

Medium_vlada_rh

Tiskovna konferencija o Poglavlju 23 na Markovom trgu

B.a.B.e - Budi aktivna. Budi emancipirana., Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Centar za LGBT ravnopravnost (Zagreb Pride, Queer Zagreb i LORI - Lezbijska organizacija Rijeka), Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Centar za mirovne studije, Documenta-Centar za suočavanje s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava, GONG, Kuća ljudskih prava, Pravo na grad, Srpski demokratski forum, Transparency International Hrvatska, Zbor istraživačkih novinara Hrvatske i Zelena akcija pozivaju na konferenciju za novinare u ponedjeljak, 21. veljače 2011., u 10 sati na Markovom trgu.