Ljudska sigurnost

Medium_dsc04523

Tribina u sklopu Dana D

U subotu, 31. svibnja, u sklopu Dana D održanog u prostoru bivše vojarne u Vlaškoj 87, Centar za mirovne studije je s Hrvatskim dizajnerskim društvom organizirao tribinu  pod nazivom  „Kome pri(o)padaju demilitarizirani prostori?“

Medium_zadar

Zadar poslije vojski: Što želimo u bivšim vojarnama?

Osam partnerskih organizacija koje surađuju u projektu PINS: ”Public interest - not saleable“  /  ”Javni interes  - nije na prodaju“, među kojima je i udruga „Eko-Zadar“, pozivaju građanke i građane Zadra da na javnoj tribini iznesu svoje stavove o tome koje sadržaje žele u prostorima bivših vojarni na području Zadra. Javna tribina na temu „Zadar poslije vojski: Što želimo u bivšim vojarnama?“, održat će se u ponedjeljak, 28. travnja 2014., u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar. 

Medium_policija_logo1

Poziv na javnu raspravu o modelu građanskog nadzora nad primjenom pojedinih policijskih ovlasti

U saborskoj proceduri trenutno se nalazi prijedlog izmjena Zakona o policijskim poslovima i ovlastima kojima se predviđa uvođenje novog tijela za građanski nadzor nad tajnim provjerama uspostave elektroničke komunikacije od strane policije kao i nad prikrivenim policijskim radnjama. Budući da je predloženi model od strane MUP-a izazvao dosta rasprave u javnosti, Centar za mirovne studije organizira javnu raspravu o nekoliko modela, sa ciljem odabira najefikasnijeg rješenja nadzora. 

Medium_pozivnica_mine

Promocija publikacije "HRVATSKA DVADESET GODINA POSLJE - žrtve mina što rade, kako žive i što trebaju"

povodom međunarodnog Dana ljudskih prava, Udruga za promicanje jednakih mogućnosti i Centar za mirovne studije pozivaju Vas na promociju HRVATSKA DVADESET GODINA POSLJE - žrtve mina što rade, kako žive i što trebaju. Ova publikacija rezultat je jednogodišnjeg istraživanja osoba stradalih od mina u Hrvatskoj, a publikacija donosi osobna svjedočanstva stradalnika i rezultate provedenog istraživanja o kvaliteti njihova života.

Medium_7313

TURBINA – TURBO TRIBINA: “Deset godina kasnije: što se promijenilo?”

29.10.2001. tijekom projekcije filmova “Posljednja jugoslavenska reprezentacija” i “Lopta nam je pala na glavu” u sklopu regularnih Močvarinih filmskih večeri, tridesetak naoružanih naci-skinheada uletjelo je među gledatelje udarajući koga su stigli. Ovaj jezivi napad bio je medijski najpopraćeniji od svih “akcija” koje su tih godina bile uobičajene po cijelom Zagrebu. Namjera nam je da s gostima, od kojih su mnogi neposredni svjedoci te krvave večeri, napravimo reviziju proteklih deset godina i vidimo koje stvari su se u našem društvu izmijenile od tada.

Medium_iraq

Poziv na tribinu "Politička situacija u Iraku"

GONG će od 5. – 10. lipnja ugostiti predstavnike al-Mirat centra za praćenje medija iz Iraka u njihovoj studijskoj misiji u Hrvatskoj. Studijska misija ima namjeru osigurati al-Miratu vrijedna sredstva i uspješne modele kako bi povećali transparentnosti medija i unaprijedili ulogu medija u iračkoj demokratskoj tranziciji.