Rasprava o kontroverzi zviždača i njihovoj poziciji u društvu

Large_011

Povodom hrvatske premijere filma Citizenfour o najpoznatijem američkom zviždaču Edwardu Snowdenu Centar za mirovne studije, u suradnji s Multimedijalnim institutom i kustoskim kolektivom Što kako i za koga? – WHW, organizira raspravu o kontroverzi zviždača i njihovoj poziciji u društvu koja će se održati u ponedjeljak, 20. travnja 2015. u 17 sati u Kinu Europa (Müller).

Budući da su ulaznice za film u nedjelju, 19. travnja razgrabljene u samo jednom danu, Centar za mirovne studije poziva na raspravu o temama koje film otvara, a koju će moderirati savjetnik Mreže fondacija Otvoreno društvo za Hrvatsku dr.sc. Tin Gazivoda

Kakvu ulogu zviždači imaju u Hrvatskoj objasnit će novinarka Helena Puljiz, zviždač iz Imunološkog zavoda Srećko Sladoljev, kao i prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

Rasprava će uslijediti dan nakon premijere ovogodišnjeg dobitnika Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film CITIZENFOUR koji donosi priču čovjeku koji je javnosti obznanio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana od strane Nacionalne službe sigurnosti SAD-a - NSA. 

Usudite se osjetiti kakav je život zviždača - nakon filma i rasprave nikada više nećete na isti način gledati na telefon, e-mail, kreditnu karticu, web preglednik ili Facebook profil.

Prikazivanje filma i rasprava se održavaju kao dio CMS-ovog projekta 'Geometar jednakosti', koji se provodi u sklopu programa IPA 2011: Jačanje podrške OCD u povećanju transparentnosti i dobrog upravljanja u javnoj upravi.

 

Preporučite članak: